Marjanović o Jovanovićevim optužbama za Savski nasip: Bivša vlast davala dozvole za splavove


IZVOR: Republika - 12.02.2020 | 17:31


Radoslav Marjanović, zamenik šefa odborničke grupe SNS-a u Skupštini grada Beograda kritikuje Nikolu Jovanovića zbog toga što za problem Savskog nasipa i Savskog priobalja optužuje aktuelnu gradsku vlast, te tvrdi da ona nije izdala ni jednu dozvolu niti saglasnost za objekte koji se nalaze u reonu vodozaštite.

Foto: Srpski telegraf

Radoslav Marjanović

- Neverovatno je da Jovanovićev šef optuži trenutnu gradsku vlast za Ðilasovu zaostavštinu, to vam je kao kada neko polomi prozor pa se onda žali drugome na promaju - naveo je Marjanović u saopštenju koje je informativna služba SNS dostavila medijima.

Marjanović kaže je gradska firma Beograd vode u vreme dok je Đilas bio gradonačelnik davala dozvole i saglasnosti za postavljanje objekata i splavova u reonu Savskog nasipa, kao što je upravo Đilas ukinuo odluku da splavovi plaćaju dažbine gradu, a čime je Grad Beograd na gubitku svake godine više od 180 miliona dinara.

 

 

- Još jednom se pokazalo da Savez za Srbiju nema nikakvu politiku niti plan sem da pokušava da manipuliše i obmanjuje javnost napadajući gradsku vlast Srpske napredne stranke za probleme koje je njihov šef Dragan Ðilas napravio - naveo je Marjanović.

Šef odbornicke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanovic predao je danas gradskom sekretaru za inspekcijske poslove zahtev kojim traži da se poštuje zakon i da budu podnete krivične prijave protiv onih koji uzurpiraju Savski kej i Savski nasip.

On je novinarima kazao da su vlasnici divljih vikendica i splavova Beograđanima "oteli obalu Save" i to uz "podršku gradskih vlasti".