Đilasov direktor pelješio čokoladice na pumpi


IZVOR: E. S. T. - 07.02.2020 | 19:19


Bivši funkcioner grada Beograda Branko Janković šokirao je javnost nakon što se na portalima pojavio snimak iz jedne prodavnice na kojoj su kamere zabeležile kako krade slatkiše.

Foto: ST/N. MANDIĆ

Dragan Đilas

Skandalozno ponašanje nekadašnjeg direktora Agencije za javne nabavke grada Beograda u vreme kada je gradonačelnik srpske prestonice bio Dragan Đilas zabeleženo je zahvaljujući sigurnosnim kamerama koje su postavljene u prodavnici na jednoj benzinskoj pumpi.

Najpre se vidi kako Janković ulazi u prodavnicu, a za njim i trgovac koji prolazi do kase. Janković nekoliko trenutaka razgovara sa njim, a potom mu nešto plaća. Međutim, u trenutku kada je prodavac napustio radnju, Branko Janković kreće u akciju pelješenja radnje.

- On je prvo uzeo nekoliko čokoladica i stavio u džep, a potom prišao kasi i počeo da zagleda oko nje. Međutim, kako je u radnji bio još jedan kupac, brzo se odmakao od kase i uzeo još jednu čokoladicu koju je stavio za pojas ispod džempera. Još nekoliko trenutaka je šetao pored rafa sa robom, a onda opet stao kod kase skrštenih ruku, kao da nekoga čeka, da bi potom uzeo nešto sa pulta pored kase i brzo napustio radnju - opisuje jedan od šokiranih radnika pumpe nakon što su pogledali snimak.

Prvo je uzeo nekoliko čokoladica i stavio u pantalone, a potom prišao kasi i počeo da zagleda oko nje

Inače, incident se dogodio 2. februara oko 15.45, a ono što je zaposlene posebno fasciniralo to je što je Janković slatkiše gurao u pantalone i džepove iako je naspram njega bio još jedan muškarac koji je gledao robu u radnji.

Đilas hvalio Jankovića

Branko Janković je 2012. godine dobio priznanje za uspešno sprovođenje reformi u javnim nabavkama. Tada je istim priznanjem nagrađen i Dragan Đilas, koji je Jankovića javno pohvalio prilikom otvaranja trafostanice u Rabrovu kod Kučeva.

- On je svojim radom mnogo para uštedeo Beogradu i kao takav javno je pohvaljen od ustanova Evropske unije - rekao je tada gradonačelnik Đilas za svog saradnika.