Šizofrene poruke SzS! Đilas ne priznaje izbore na koje ne izlazi


IZVOR: Republika - 02.02.2020 | 18:09


Deo opozicije okupljen oko Saveza za Srbiju, sa Draganom Đilasom na čelu, proglasio je unapred predstojeće parlamentarne izbore nelegitimnim, bez obzira na to kolika će biti izlaznost, i započeo kampanju njihovog bojkota. Kako, međutim, ocenjuju sagovornici našeg lista, ukoliko na izbore izađe približno onoliko ljudi koliko je izlazilo na prethodna glasanja, jasno je da će oni i te kako imati legitimitet.

Foto: Tanjug/A. VUKELIĆ

SzS

Đilasovi opozicionari, pojačani Sergejem Trifunovićem, u subotu su usvojili deklaraciju kojom se obavezuju da će svaki pokušaj formiranja vlasti na osnovu rezultata lažnih izbora, kako su ih nazvali, smatrati aktom rušenja ustavnog poretka.

Naveli su i da će takvu vlast smatrati nelegitimnom i protiv nje se boriti svim vrstama otpora i građanske neposlušnosti.

USVOJILI DEKLARACIJU

Deklaraciju je okupljenima u nekadašnjem Domu sindikata pročitao lider Pokreta za preokret Janko Veselinović, a prisutni su je usvojili jednoglasno podizanjem listića na kojima je pisalo: "Bojkot".

- Na prolećnim izborima na biračkim listićima biće samo jedno ime - Aleksandar Vučić - i tako će se zvati svako ko bude sedeo u Skupštini - poručio je Đilas okupljenima.

Lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović opet se na primitivan način obratio okupljenima i svoj stav obrazložio time da državu vode "seljačine i korumpirane pijavice".

Nakon ovog skupa predstavnici SZS su se priključili protestnoj šetnji koja je završena kod zgrade Radio-televizije Srbije (RTS). Na terasi Dečjeg kulturnog centra oni su okačili transparent: "U bojkot 2020".