Radović: Opozicionari su izostavili da kažu da je u njihovo vreme vazduh bio još gori


IZVOR: Republika - 15.01.2020 | 12:03


Direktor Agencije za zaštitu životne sredine Filip Radović komentarisao je zlurade navode opozicije o zagađenosti vazduha.

Foto: Tanjug

Filip Radović

Saopštenje prenosimo u celosti:

- Oni koji se javljaju i pokušavaju da uberu jeftine političke poene na trenutnom stanju vazduha izostavili su da kažu da je u njihovo vreme vazduh bio još gori, a da decenijama do dolaska predsednika Vučića i nije bilo informacije o tome kakav je vazduh jer nije bilo merenja kvaliteta vazduha.

Nije bilo ni strateških ulaganja od nekoliko stotina miliona evra u Elektro-privredu Srbije kao najvećeg zagađivača, nije bilo ni pošumljavanja ni gašenja kotlarnica, kao ni električnih vozila u gradskom saobraćajnom preduzeću.

Danas se u Beogradu gradi dva miliona kvadratnih metara stambenih objekata koji će biti izgrađeni na moderan način i energetski efikasni i samim tim proizvesti manje emisija. Srbija se menja na bolje, a neki ne žele to da vide kao što ne žele ni da vide da je trenutno zagađenje konsekvenca nepovoljnih meteroloških prilika koja vezuju zagađujuće materije i zato imamo ovakvu sitaciju koja neće trajati dugo. Ono što će trajati dugo, a to su ulaganja koja će dovesti Srbiju na nivo razvijenih evropskih zemalja.