Vučić Vokeru: Nema ništa od ta tvoja ćorava posla


IZVOR: Tanjug - 14.01.2020 | 13:16


"Nema ništa, Vilijame, od ta tvoja ćorava posla", poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić, komentarišući medijske navode da je nekadašnji šef Verifikacione misije OEBS-a na Kosovu Vilijam Voker stigao u Prištinu "da formira vladu".

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Aleksandar Vučić

- Srbija danas nije šaka zobi koju možete da pozobate, kao što ste radili 1999. godine. Što si oposlio 1999. godine, to si uradio, više nije tvoje vreme, Vilijame - rekao je Vučić, odgovarajući na novinarska pitanja.

On je ironično primetio da je Voker, kao što je nekada po sopstvenom priznanju formirao nezavisno Kosovo, sada otišao u Prištinu, jer je vreme da se formira velika Albanija, ali je istakao da se to neće dogoditi.

- Nema ništa, Vilijame, od ta tvoja ćorava posla - rekao je Vučić.

Nekadašnji šef verifikacione misije OEBS Vilijam Voker, koji je ostao upamćen kao čovek posle čijeg izveštaja o navodnom "masakru" u Račku je 1999. godine NATO bombardovao Srbiju i SR Jugoslaviju, juče je bio u sedištu Demokratskog saveza Kosova u Prištini.

Kako su naveli prištinski mediji, on boravi na KiM povodom 21. godišnjice Račka, a njegova poseta DSK nije bila najavljena,

Gazeta piše da je Voker došao u DSK zbog razgovora sa Isom Mustafom o pregovorima sa Aljbinom Kurtijem i Samoopredeljenjem o koalicionoj vladi.

Bivši američki diplomata, kojeg mediji dovode u vezu sa CIA, Voker, stigao je na Kosovo na poziv Bedžeta Pacolija, koji je pre tri dana na Fejsbuku objavio njihovu zajedničku fotografiju.