Vučić nakon sednice Glavnog odbora: Novo rukovodstvo SNS od juna


IZVOR: Tanjug, Republika - 29.12.2019 | 10:51 >> 12:28


Glavni odbor Srpske napredne stranke razmatrala je danas na sednici u Beogradu pripreme za predstojeće parlamentarne izbore.

Foto: Promo foto

Srpska napredna stranka

 

Članovi Glavnog odbora SNS polako pristižu na sednicu, koja će biti zatvorena za javnost.

Predsednik SNS i Srbije Aleksandar Vučić nakon sednice najavio je da će se na Vidovdan birati novo rukovodstvo partije od vrha do dna.

- Novo rukovodstvo od juna 2020. godine - rekao je Vučić i dodao da nisu u pitanju sukobi u stranci te da veruje da novi ljudi mogu da donesu novu energiju u stranku.

Među prvima je stigla premijerka Srbije Ana Brnabić, za njom ministar policije Nebojša Stefanović. Potom su se pojavili gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, ministarka saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Zorana Mihajlović, kao i ministar finansija Siniša Mali.

Predsednik Srbije i SNS-a Aleksandar Vučić ocenio je ranije da su izbori uvek teški za one koji hoće da pobede i ponašaju se odgovorno.

On nije želeo da odgovara na pitanja o eventualnim smenama u stranci. Napomenuo je da je sednica GO SNS zatvorena za javnost, te da ne može, unapred, ništa da kaže.

Ranije je najavio da će stranka ići na nova, mlada lica, a saznaje se da će na današnjoj sednici biti predstavljeno 70 mladih naprednjaka, koji su prošli kroz stranačku akademiju i koji su u prethodnom periodu slušali predavanja i iskustva starijih kolega koji su danas na funkcijama, od ministara, poslanika, sve do predsednika države i SNS Aleksandra Vučića.