ĐURIĆ O JEREMIĆEVOM GOSTOVANJU NA RTS: Politika ne bi smela da bude cirkus!


IZVOR: Republika - 25.12.2019 | 19:51


Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Marko Đurić ocenio je da je lider Narodne stranke Vuk Jeremić porazio samog sebe tokom gostovanja na javnom servisu.

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Marko Đurić

- Bilo je u srpskoj politici apsurda, ali nikada se nije dogodilo da predstavnik opozicije gostujući na javnom servisu pozove građane na bojkot izbora iznoseći kao krunski argument navodno nepostojanje slobode pojavljivanja na RTS-u - naveo je Đurić.

Prema njegovim rečima, Jeremić na izbore ne želi zato što je, i pored vanserijske samozaljubljenosti, svestan da ne može da pređe izborni prag, sve i da mu iz Prištine u konvojima pošalju birače.

- A oni bi to, uveren sam, učinili u znak zahvalnosti za sve što je uradio za promociju samoproglašenog Kosova - konstatovao je Đurić i dodao:

 

 

- Podsetimo još jednom - Jeremić je jedan od ljudi koji su lično i neposredno učestvovali u poništavanju suvereniteta Srbije dovođenjem granične policije i carine Kosova na prelaze prema centralnoj Srbiji, uvodeći Srbima na KiM obavezu da poseduju lične karte tzv. #Republike Kosova“ i tablice tzv. "Republike Kosova“ - istakao je Đurić.

- Politika ne bi smela da bude cirkus gde se možete glupirati bez ikakve odgovornosti i konsekvenci, a Vuk Jeremić se za svoje štetočinsko ponašanje ne može pravdati ni infantilnošću ni neiskustvom, jer novac iz tajkunskih i inostranih fondova dobija upravo da bi radio to što radi. Njegovo antidržavno delovanje je programsko, i on se očito građanima Srbije za to što ga ne žele sveti nastojanjem da destabilizuje i oslabi Srbiju - zaključio je Đurić.