Krkobabićeva partija osigurala mesto u vladajućoj koaliciji: PUPS najbolji partner SNS


IZVOR: Goran MITROVIĆ - 19.12.2019 | 04:42


Partija ujedinjenih penzionera Srbije je dobar i korektan partner, rekao je srpski predsednik Aleksandar Vučić i istakao da se nada da će tako biti i ubuduće. On je tako odgovorio na spekulacije pojedinih funkcionera SNS koji smatraju da neki koalicioni partneri na listi, među kojima je i stranka na čijem je čelu ministar za regionalni razvoj Milan Krkobabić, ne zaslužuju toliku podršku.

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Vučić/Krkobabić

- Ja bih voleo kada bi uvek bilo samo kritike, a ne samo na račun nekog drugog iz naših redova. Zadovoljan sam saradnjom koju smo imali sa svima u našoj koaliciji - poručio je predsednik.

Vučić je naglasio da je Srbiji potrebna široka, narodna koalicija ljudi koji vole zemlju, pomenuvši da je čuo kako je neko iz SNS rekao da PUPS ne zaslužuje onoliko koliko je dobio.

- Mislim da je PUPS bio dobar i korektan partner, a mislim da će tako biti i u budućnosti - naveo je predsednik Srbije.

Foto: printscreen

JASAN STAV

Dodao je da, ako neko od njih misli drugačije, to može da iznese na Glavnom odboru SNS, koji će biti održan 29. decembra.

- Voleo bih da tako sučelimo argumente. Mi smo demokratska stranka i može svako da kaže šta hoće, a kada se dogovorimo, onda nastupamo jedinstveni - podvukao je Vučić.

Pejić: Prednost PUPS je u tome što imaju vidljive rezultate

PUPS je zahvalio predsedniku što je, kako je istaknuto, prepoznao značaj i doprinos te stranke u ukupnom napretku zemlje.

Foto: youtube.com/Novo jutro

MOJ STAV

Predrag Rajić

ANALITIČAR

PUPS dugo opstaje na političkoj sceni jer ima infrastrukturu, za razliku od nekih opozicionih partija koje su više fantomske organizacije. Ta stranka je pouzdan i stabilan partner iako je njihova politička budućnost direktno skopčana sa rezultatima koje ima SNS.

- Taj napredak više niko ne može argumentovano da ospori, pa to i ne pokušava, izuzev pojedinaca koji praznim pričama prikrivaju sopstvenu nesposobnost i leče lične frustracije - stoji u saopštenju PUPS, uz napomenu da će ta stranka i u budućnosti biti pouzdan partner SNS.

ZASLUŽEN MANDATI

Direktor agencije "Faktor plus" Vladimir Pejić ističe za Srpski telegraf da je rejting PUPS godinama vrlo stabilan iako to, kako podvlači, mnogi koji su politički površni ne žele da priznaju.

Foto: Tanjug/N. MILOŠEVIĆ

Bajić: Uspeh u borbi za srpska sela

Radoš Bajić, član Odbora za selo SANU i član Nacionalnog saveta za spas srpskog sela, ističe da je situacija u unutrašnjosti mnogo bolja nego što je bila, zahvaljući angažovanju Krkobabića da se ožive srpska sela i zadruge.

- Kao čovek koji praktično nikad nije otišao iz svog sela, iako godinama živim u Beogradu, mogu da primetim da se u selu danas oseti mnogo više od boljitka. To se vidi u konkretnim namerama države da nešto značajno, konkretno i vrlo ozbiljno uradi za srpsko selo. Posebno ako se uzme u obzir koliko je situacija na selu veoma teška i složena. Uočavam da postoji svest u vlasti o tome koliko nas je srpsko selo održalo kroz vekove i koliko je ono bitno za prosperitet i opstanak cele države - ističe Bajić.

- Biračko telo kojem se PUPS obraća je lojalno i disciplinovano, a prednost im je i u tome što se iz izbora u izbore dokazuju samostalnim izlaskom i vidljivim rezultatima. Vučić kao iskusni političar ne daruje mandate tek tako. PUPS i Krkobabić su sigurno zaslužili njegovo poverenje, pre svega oživljavanjem srpskog sela, a onda i politikom koja nije usmerena samo na penzionere - objašnjava Pejić.

Za razliku od drugih stranaka, PUPS je samostalno izlazio na nekoliko lokalnih izbora, u kojima je postigao prilično dobre rezultate. Istraživanja rejtinga pokazuju da je PUPS partija u usponu, što potvrđuju lokalni izbori u Medveđi (5,69) i Kladovu (5,04), gde je partija Milana Krkobabića nastupila samostalno.

ONI SU U KOALICIJI SA SNS

Na poslednjim predsedničkim izborima u aprilu 2017. SNS je nastupio u koaliciji sa osam stranaka:
- Socijalistička partija Srbije (SPS) - Ivica Dačić
- Socijaldemokratska partija Srbije (SDPS) - Rasim Ljajić
- Jedinstvena Srbija (JS) - Dragan Marković Palma
- Partija ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) - Milan Krkobabić
- Pokret socijalista (PS) - Aleksandar Vulin
- Srpski pokret obnove (SPO) - Vuk Drašković
- Pokret snaga Srbije BK (PSS BK) - Bogoljub Karić
- Savez vojvođanskih Mađara (SVM) - Ištvan Pastor