Orlić o sprovođenju dogovorenog sa evroparlamentarcima: Obezbedićemo da ovi izbori budu slobodnije nego ikada pre


IZVOR: Republika - 18.12.2019 | 18:05


Član Predsedništva Srpske napredne stranke Vladimir Orlić rekao je da će Skupština Srbije formirati svoj Nadzorni odbor čime će biti ispunjen još jedan uslov dogovoren u dijalogu.

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Vladimir Orlić

- Time ćemo obezbediti dodatan razlog da se kaže - ovi su izbori čistiji, transparentniji, pa ako hoćete i slobodniji nego ikada ranije - poručio je Orlić i dodao da se SNS zbog rezultata koji su napravljeni zavredeti poverenje građana.

Vlada Srbije predložila je za članove Nadzornog odbora profesora Branka Rakića, savetnika za pravna pitanja Miodraga Savovića, novinara-prezentera Ivonu Pantelić, profesora nemačkog jezika i književnosti Jelenu Milenković Orlić i prvaka opere Aleksandra Stamatovića.

Od pet kandidata koji dolaze iz Narodne skupštine, odnosno na predlog poslaničkih grupa, tri su iz opozicije, rekao je Orlić, dodajući da su kandidati parlamentarne većine glumac Svetislav Goncić i diplomirani politikolog Ivana Radovanović.

 

 

Orlić je naveo da su naučni savetnik Nikola Žutić, producent Branislav Klanšček i saobraćajni inženjer Dragan Varagić predlozi Srpske radikalne stranke, zatim LDP-LSV-SDA i Stranke moderne Srbije.

- Tri od pet kandidata dolaze iz opozicije, tako da može da se vidi koliko ima ili nema demokratije - rekao je Orlić.

Orlić je prokomentarisao da oni koji su tražili formiranje Nadzornog odbora nisu dostavili svoje predloge, a kada je reč o izbornim uslovima osvrnuo se na 2016. godinu kada je Borko Stefanović promenio i ime samo da bi učestvovao na izborima.

Tada je Stefanović, rekao je Orlić, kada je izgubio rekao da je “to realnost Srbije”, a da danas u Đilasovoj stranci govori drugačije.