Mirković: Ðilas je opsednut funkcijom i državnom kasom


IZVOR: Tanjug, Republika - 14.12.2019 | 18:03


Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini Beograda Aleksandar Mirković ocenio je danas da je jedan od lidera opozicionog Saveza za Srbiju (SzS) Dragan Ðilas ponovo dokazao da je "opsednut" funkcijom i dolaskom na vlast, pa čak i bez izbora i podrške građana.

Foto: ST/N. MANDIĆ

Mirković i Đilas

- Opsesija da se opet dočepa državne kase i nastavi da sebi i svojim firmama upumpava milione evra kao što je to radio dok je bio na vlasti u režimu DS-a, toliko je jaka da više ni ne krije da želi biti ministar bez izbora i onog najbitnijeg, podrške građana - rekao je Mirković povodom Ðilasove izjave da bi u Srbiji, po "makedonskom scenariju", trebalo formirati prelaznu vladu do izbora.

U saopštenju za javnost, on je istakao da Srbija nije Severna Makedonija i da će se "u Srbiji, dokle god je na vlasti Srpska napredna stranka, građani pitati, oni će odlučivati i birati ljude koji će ih predstavljati, koji će se boriti za njih i koji će brinuti o svakom segmentu života".

- Hvala Draganu Ðilasu što je konačno otkrio sve karte i jasno poručio građanima da ga oni i njihovo mišljenje ne zanimaju i da ga baš briga što svi znaju kakva je štetočina bio dok je sedeo na raznim funkcijama - kazao je Mirković.

- Kada tadašnji funkcioneri naše zemlje nisu poštovali Srbiju, logično je i što nas niko drugi nije poštovao već su nas posmatrali kao otirač, a sve zbog šarlatanske i ponizne politike Đilasa, (Vuka) Jeremića, (Borisa) Tadića i ostalih perjanica tog mračnog doba - naveo je Mirković.

- Za Srpsku naprednu stranku jedino merilo uspeha jesu izbori i za nas je najvažnije poverenje građana, zato na čelu s predsednikom Aleksandrom Vučićem željno iščekujemo izbore, jer postignute rezultate niko ne može da izbriše - zaključio je Mirković.