HAOS U SKUPŠTINI: Maja Gojković izbacila poslanicu DJB


IZVOR: Jelena JELOVAC - 26.09.2017 | 15:20


Poslanicu pokreta DJB Branku Stamenković skupštinsko obezbeđenje izvelo je iz sale, posle verbalnog okršaja sa predsednicom Skupštine Srbije Majom Gojković!

Foto: youtube.com/ParlamentSrbija

Propisi su propisi - čvrsta ruka predsednice Skupštine Maja Gojkovi

Predsednica parlamenta je, naime, Stamenkovićevoj izrekla tri opomene, nakon što je ona prišla stolu predsedavajuće tražeći reč po poslovniku.

- Po Poslovniku vam nisam dozvolila da priđete. Hoćete li biti ljubazni da se sklonite, da ne remetite rad - rekla je Gojkovićeva, na šta je Stamenkovićeva upitala: "Po kom osnovu?"

Gojkovićeva je uzvratila:

- Po osnovu da ste dobili kaznu sada. Opomena. Opomena. Opomena. Imate tri opomene. Isključeni ste iz rada. Dobili ste opomenu, molim vas sklonite se, nemojte mi pretiti. Dobili ste opomene i ispunili uslov da više ne učestvujete u radu.

Predsednica parlamenta je potom proglasila pauzu od dva minuta da bi, kako je navela, poslanica Branka Stamenković "shvatila da ne može više da učestvuje u radu parlamenta".

Kada se poslanica DJB udaljila od stola, Gojkovićeva se obratila obezbeđenju:

- Njoj (Branki Stemenković) je oduzeta reč, nemate pravo da prisustvujete, nemojte izvoditi. Znam da ste vi (Branka Stamenkovic) glumica, nego govorim obezbeđenju.

Nakon incidenta, Stamenkovićeva je na konferenciji za novinare u Skupštini rekla da joj je, pošto se udaljila od stola, prišlo obezbedenje i reklo da izađe iz sale, te da je to i uradila pošto je spakovala svoje stvari.