Čeda otvorio rafalnu paljbu po SZS: Porediti bojkot '97. i danas je bezobrazluk!


IZVOR: Tanjug - 07.12.2019 | 16:59


Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović ocenio je da se iza namere "manjeg dela opozicije" da bojkote predstojeće izbore kriju sebični interesi, od kojih ni društvo ni država, a naročito građani neće imati nikakve koristi.

Foto: Tanjug

Čedomir Jovanović

- Kada pričam o bojkotu izbora, kada razmišljam o tome, na prvom mestu me zanima koju korist imaju ljudi od svega toga. Koliko vidim, u tom bojkotu se traži prilika da neke partije nestanu, neke koje se muče da zažive, da im se da nekakva snaga, a verovatno treba da se i naprave neke nove - rekao je Jovanović za najnovije izdanje "Užičke nedelje".

On je dodao mu je "jasno" da su protesti za lidere opozicionog Saveza za Srbiju Dragana Ðilasa i Vuka Jeremića "samo finansijski aranžmani".
 

Foto: ST/N. PANČIĆ

Foto: Ilustracija

Jovanović je dodao da se današnja situacija ne može porediti sa onom 1997, kada je takođe deo opozicije bojkotovao izbore.


- Ti koji u 2020. godini traže 97. godinu pokazuju samo da ne razumeju ništa. Niti je (Aleksandar) Vučić (Slobodan) Milošević, a još manje je Đilas Zoran Đinđić. Ovo nije više na taj način zatvoreno društvo kao što je to bilo devedesetih godina, i za mene je bezobrazluk porediti ove i tadašnje prilike - rekao je lider LDP-a, koji je prethodno bio funkcioner Demokratske stranke.

 

 

On je takođe govorio i o vezama Dragana Ðilasa s Moskvom, navodeći da je to poznato, ali da to, međutim, mnogi prećutkuju.

- Pitanje je zašto oni koji to znaju prećutkuju činjenicu da je prvi saradnik Dragana Đilasa više u Moskvi nego u Beogradu, i da tamo ide u nadi da će izlobirati promenu vlasti u Srbiji, naravno pod uslovom da su oni ti sledeći - rekao je Jovanović.

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Predstavnici Saveza za Srbiju


Dodao je da je u sadašnjoj situaciji jasno i da Rusija ima svoje interese.

- Njihov rukopis prepoznajem u programu Saveza za Srbiju, gde se Evropa ne spominje, ljudska prava ne postoje, ali ono što je očito najvažnije, to je nekakva pravoverna kosovska politika - rekao je Jovanović.