"Kap je prelila čašu! Uredništvo NIN-a želi da kriminalizuje Vučića!"


IZVOR: Republika - 28.11.2019 | 12:45


"Naslovnica NIN-a je dugo osmišljavana i davno pripremljena, ali ova skandalozna naslovnica NIN-a je čekala jedan važan detalj - a to je intervju Suzane Vasiljević za ovaj list", istakao je član Glavnog odbora SNS Bratislav Jugović.

Foto: youtube.com/Jutarnji Program TV HAPPY

Bratislav Jugović

- Savetnica predsednika Srbije dala je intervju u izdanju koje je najprepoznatljivije po naslovnici na kojoj je puška uperena u njenog šefa Aleksandra Vučića. Uredništvo NIN-a je svoju skandaloznu naslovnu stranu stavilo u izdanju u kojem je posle nekoliko godina neko ko je blizak Vučiću pristao na intervju za ovaj nedeljnik. Svojim pojavljivanjem u NIN-u stiče se utisak da je Suzana Vasiljević dala legitimitet uređivačkoj politici NIN-a koja nema nikakve veze sa objektivnim novinarstvom. Svima je jasno da NIN ima zadatak da kriminalizuje Aleksandra Vučića i njegovog najbližeg saradnika Nebojšu Stefanovića, da fabrikuje lažne afere i da učestvuje u sprečavanju ekspanzije vojne industrije u Srbiji - kaže Jugović.

- Suština je da je uredništvo NIN-a zloupotrebilo dobrotu Suzane Vasiljević i njen dobronameran odnos prema svim medijima. Osoba koja je zbog ove naslovnice NIN-a najviše povređena je upravo Suzana Vasiljević. Njen primer, a može se reći i stradanje na profesionalnom planu treba da bude primer koju novinu svi predstavnici vlasti moraju da bojkotuju. Kap je prelila čašu, pojedini novinari ne smeju dobiti više nikad drugu šansu - dodaje on.