Jovanov: Janković je opsednut smrću


IZVOR: E. S. T. - 24.09.2017 | 16:50


Saša Janković kao da je opsednut smrću. Tako je njegov pokret lažnu vest koja se pojavila na društvenim mrežama, gde se i inače mogu naći razne izmišljotine, da je pucano na Jankovića iskoristio da se oglasi saopštenjem u kom to dovodi u vezu s navodnom ugroženošću opozicionih lidera u Srbiji.

Foto: Tanjug

PSG koristi svakakve izmišljotine za političku kampanju

Vrlo brzo nakon što je nekoliko korisnika Tvitera raširilo da je u petak uveče navodno pucano na Jankovića, pa je zbog toga policija blokirala Beograd, oglasio se i njegov Pokret slobodnih građana iako ova vest nije objavljena ni u jednim novinama ili na televiziji:

- Želimo da verujemo da proturanje ovako opasnih i uznemirujućih lažnih vesti ne predstavlja pripremu javnosti za ono što bi moglo da usledi. Nadamo se da pokazna vežba policije i blokada čitavog Beograda nema za cilj uvođenje budućeg policijskog časa niti obračuna sa opozicijom i građanima koji misle svojom glavom - reagovao je Srđan Škoro, član Predsedništva PSG na sajtu pokreta.

S druge strane, potpredsednik SNS Milenko Jovanov konstatuje da Janković širi zadah smrti kad god negde nešto kaže ili se pojavi.

- Kad nije tako, onda ima bar aluziju na smrt u svojim porukama. Pošto je do sada smrt prizivao drugima, pozivajući narod na ulično nasilje, odjednom se setio da bi mogao sebe da ubije. On i njegov pokret nemaju nikakav program i sve što nudi je smrt - kaže Jovanov.

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić objašnjava da je "pucanje na Jankovića" tipičan primer lažne vesti kako bi se izazvala atmosfera opšte nesigurnosti.

- Prvo aktivisti Jankovićevog pokreta iskoriste policijsku akciju koja sa Jankovićem nema veze da bi preko društvenih mreža ubacili laž - da je "neko" pucao na Jankovića. Potom se oglasi Jankovićev PSG zagonetnim saopštenjem da je "živ i zdrav", a onda pojedini listovi krenu da prave temu od svega toga. U pitanju je namerno izazivanje atmosfere opšte nesigurnosti, pravljenje žrtve od Jankovića i podizanje antivučićevskog raspoloženja. Vrlo neodgovorno i za društvo štetno ponašanje Saše Jankovića i njegovih saradnika - zaključio je Krstić.