Odlične vesti za bračne parove: Vučić otrkio koliko će biti država pomoći mladima


IZVOR: Republika - 25.11.2019 | 21:11


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je gostujući u "Ćirilici" na TV Hepi da će Srbija doneti Nacionalni investicioni plan kako bi se pomoglo mladim bračnim parovima u Srbiji.

Foto: Republika

Aleksandar Vučić

- U nacionalnom investicionom planu posebno ćemo da se bavimo natalitetom i mladim bračnim parovima. Želim posebno da se posvetim mladim ljudima koji ne vide perspektivu ovde. U prvoj fazi za 30 hiljada bračnih parova planiramo da ponudimo apartmane na nekim dobrim lokacijama, i u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Subotici, Kruševcu, svim gradovima Srbije. Reći ćemo: Evo, 400 evra je kvadrat, mi ćemo da pomognemo sa delom tog kredita, a vi platite ostalo - rekao je Vučić uz napomenu da nas tek očekuje povećanje plata i penzija - naveo je šef države.

Kada je reč o ostalim ekonomskim parametrima, Vučić je otkrio da će "naše medicinske sestre i zubni tehničari" imati 37 odsto veću platu od pre smanjenja.

- To vam pokazuje kada sistem uredite da možete da napravite čudo. Te rezultate ne možete da izbrišete. To radim zbog domaćice u Babušnici i domaćina u Ljuboviji i Bajinoj Bašti - ponosno je objavio.