Siniša Mali ponovo o svom doktoratu: Znam koliko sam napora uložio


IZVOR: Republika - 22.11.2019 | 17:55


"A kako mi je? Teško mi je". Ovo je ministar finansija Siniša Mali rekao povodom Odluke komisije za profesionalnu etiku BU o njegovoj doktorskoj disertaciji.

Foto: Tanjug/B. STEKIĆ

Siniša Mali

Siniša Mali je ovo izjavio u narodnoj skupštini, gde se održava rasprava o budžetu za 2020. godinu. Povodom odluke Odbora za profesionalnu etiku on je dodao i da ne može da se pomiri sa tim da prihvati odluke političke komisije u kojoj se sve znalo unapred, te najavio dalju borbu kako bi dokazao šta je prava istina.

- Mnogo truda sam uložio tokom školovanja i teško mi je da prihvatim odluke političke komisije. Boriću se i svojim angažmanom dokazati svoje znanje. Narod je najbolji sudija, a ne političke komisije. - rekao je Mali.

Siniša Mali je naglasio da je svestan činjenice koliko je truda i rada uložio u svoje obrazovanje.

- Mnogo mi je teško zato što sam ceo život naporno radio, znam koliko sam napora uložio da budem najbolji student. Mnogo sam napora uložio i za svoje diplomske i za postdiplomske studije, jedna magistratura, druga magistratura, doktorat i onda mi je teško da prihvatim odluke političkih komisija - rekao je on.

Podsetimo, Odbor za profesionalnu etiku Beogradskog univerziteta preinačio je odluku Nastavno-naučnog veća FON-a, time je odlučeno da se Siniša Mali neakadmeski ponašao prilikom izrade doktorske disertacije.