Odbor za etiku Univerziteta u Beogradu doneo odluku o doktoratu Siniše Malog


IZVOR: Tanjug - 21.11.2019 | 13:16


Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu na današnjoj sednici preinačio je odluku Nastavno-naučnog veća Fakulteta organizacionih nauka i jednoglasno utvrdio postojanje neakademskog ponašanja Siniše Malog prilikom izrade doktorske disertacije.

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Rektorat

Kako je navedeno u saopštenju Odbora Mali je u disertaciji "Kreiranje vrednosti kroz proces restrukturiranja i privatizacije  teorijske koncepcije i ostvareni rezultati u Srbiji", odbranjenoj na FON-u 2013. godine, učinio povrede iz člana 22. Kodeksa profesionalne etike. Zauzet je stav da je u delu disertacije "doslovno preuzimao tekstove odnosno cele pasuse iz tekstova drugih autora, bez navodenja imena tih autora".

- Odbor za profesionalnu etiku je konstatovao da predloženu meru javne osude dekan FON nije izrekao, a izricanje mere je u nadležnosti dekana fakulteta - navodi se u saoštenju.

Odbor za profesionalnu etiku dostaviće konačno Rešenje Senatu Univerziteta radi "postupanja u skladu sa Pravilnikom o postupku poništavanja diplome i dodatka diplomi".