"Opet bih poručio Fajonovoj da NE PAMETUJE!"


IZVOR: E. S. T. - 17.11.2019 | 18:15


Narodni poslanik Vladimir Đukanović poručio je da stoji iza svojih reči koje je uputio Slovenki Tanji Fajon, predsedavajućoj Odbora Evropskog parlamenta za stabilizaciju i pridruživanje sa Srbijom, zbog koje su ga juče opozicionari razapinjali na društvenim mrežama. On je javno rekao da joj je u oči izgovorio "da se ne pravi mnogo pametna", te istakao da će to opet ponoviti.

Foto: Tanjug/T. VALIČ

Vladimir Đukanović

Sve je počelo nakon što je komentarisao doručak čelnika opozicije i izaslanika EU, kome je prisustvovala Fajonova. To je bio susret s delom opozicije koji bojkotuje dijalog uz posredovanje EU u parlamentu. Prethodno, ona je bila na sastanku s predstavnicima vlasti i dela opozicije u Skupštini Srbije.

- Dve rečenice nije rekla na tom skupu, a posle druge sesije je otišla. Valjda ju je mrzelo da tu sedi, a vidim da je ne mrzi da obilazi kafane i jutarnje seanse. Ako je tako, ajde svi da se sastanemo u kafani. Ovo je jedan bezobrazluk jer ona nama priča na konferenciji za novinare da je dramatično, da sat otkucava, a što nam to nije rekla kada smo bili u Skupštini Srbije, imala je priliku za to - zapitao je Đukanović i zaključio:

- I ja ću svaki put to da ponovim, koliko god da šize ovi iz SZS, nemoj da se praviš pametna, zato što je to ružno i nekorektno i nemaš pravo na tako nešto.