ĐUKANOVIĆ: Jankovića treba hospitalizovati


IZVOR: pink.rs - 21.09.2017 | 22:08


Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović reagovao je danas na izjavu lidera PSG Saše Jankovića koji je rekao da će spasiti Vučića da ne prođe kao Čaušesku.

Foto: Tanjug

Oštro: Vladimir Đukanović

Đukanović smatra da su ove izjave Jankovića "veoma zanimljive" i da dokazuju njegove tvrdnje da se radi o jednom čoveku koji očigledno ima problema sa zdravorazumskim razmišljanjem.

Ludačke izjave

- Kada neko obično daje takve izjave i najavljuje događaje nisu baš normalni onda za njega kažete da treba da bude hospitalizovan. I ja zaista u ovom slučaju mislim da bi gospodin Janković posle silnih svojih nastupa, od toga što je oterao pola stranke, do toga da toga da uvek daje te neke ekstremističke izjave a posebno sad ovakvu jednu, zaista možda bi trebalo da bude hospitailzovan - naglašava Đukanović.

Kako dodaje, ovakvom izjavom Janković najavljuje određene nerede, jer svi znaju kako je Čaušesku bio skinut. 

Đukanović kaže da je Janković dao pokvareno ovu izjavu, i da tu nije samo u pitanju najava nasilja i haosa na ulicama, odnosno "rumunski scenario", već da ima tu još nešto. 

- Prvo svi dobro znamo da je Nikolaje Čaušesku bio rumunski diktator i znamo dobro kako je Rumunija živela pod njim, Janković  želi zapravo da Vučića poistoveti sa Čaušeskuom, što naravno ni u jednom slučaju ne može da bude ni uporedivo, niti je tako nešto moguće, tim pre što, recimo da je Janković dao ovakvu izjavu u Čaušeskuovom režimu, njega sutra ne bi bilo - objasnio je Đukanović, ocenivši da tim "ludačkim izjavama" dokazuje da "nije baš normalan".

- Druga stvar je ovde, koju ne smemo da zanemarimo da je Nikolaje Čaušesku smenjen uz pomoć zapadnog faktora koji je finansirao tu revoluciju i nasilje - naglasio je on, što opet Janović hoće da nam naglasi da će zapadne strukture pomoći u rušenju Vučića.

Nasilje

I naravno, treća stvar je, kako ističe, samo nasilje. 

- Znamo kako je Čaušesku rušen oružanim sukobom, da su ubijani ljudi, što nam neko najavljuje tu vrstu scenarija i ovde u Beogradu - ocenjuje Đukanović.

Otuda, mora da se reaguje na ovako nešto. Jankoviću je neko rekao da ovo kaže i on je zapravo glasnogovornik određenih ambasada ovde, koje su mu rekle da najavi Vučiću šta bi možda moglo da ga čeka.