Vučić o razgovoru sa Palmerom: Rekao sam mu sve u lice, nisam se, kao neki, krio u mišju rupu


IZVOR: Tanjug - 04.11.2019 | 18:13


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je danas zvaničniku američkog Stejt departmenta Metjuu Palmeru izgovorio stvari koje naši predstavnici nikad ranije nisu rekli američkim zvančnicima.

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Aleksandar Vučić

- Danas ste mogli da vidite, i ko hoće da bude pošten prema sebi, bar zbog jedne sitnice ste mogli da budete ponosni na svoje rukovodstvo. . . Izgovorio sam stvari koje niko od naših predstavnika nikada u lice nije izgovorio američkim zvančnicima - rekao je Vučić i dodao da je i Palmera javno "suočio" sa delom iz kosovskog ustava koji isključuje mogućnost formiranja vojske, koji je Priština bez problema prekršila.

- Ne mislim da sam bio previše hrabar, otvoreno smo razgovarali, pitao sam ga sve, on je mene pitao, ti razgovori nisu uvek laki - dodao je predsednik.

On je tako odgovorio na pitanje da li je Palmera pitao da li i kakve obaveze ima Priština kako bi bio nastavljen dijalog i kako bi se išlo ka postizanaju rešenja koje bi zadovoljilo i Srbiju.

 

 

- Naravno, da sam mu rekao. Ni za mene, ni za njega to nisu bili laki razgovori. Ali, da li treba da zamajavam narod i da kukam zbog toga...? Pa, kandidovao sam se za mesto za koje sam znao da nije lako - istakao je Vučić.

Kako je rekao, danas je najotvorenije govorio i pred Palmerom kako su kosovski Albanci prekršili čak i ustav svoje lažne države.

- To sam naočigled Palmera izneo, bez problema i ponosan sam na to i moja deca će jednog dana to da pokažu i da kažu da se nisam sakrio u mišju rupu, posebno ne kao ovi iz tzv, naglašavam tzv. demokratskog bloka - rekao je Vučić.