Vukadinović sanja milion protestanata! Pa neka bude i 5-6 puta manje, njemu dosta


IZVOR: Republika - 29.10.2019 | 10:00


Sve su prilike da je predstavnicima opozicije ostalo samo da priželjkuju i sanjare o masovnijim protestima koje oraganizuju svake subote, a koji su sve manje posećeni.

Foto: youtube.com/Ruptly/Tanjug/D.GOLL

Đorđe Vukadinović sanjari o razmerama čileanskog protesta

Tako je Đorđe Vukadinović, narodni poslanik i predstavnik kvazi-elite, koji je nekoliko puta menjao nacionalni identitet kako bi se "uvalio" u skupštinske klupe, a posebno u skupštinski restoran, na svom Tviter nalogu priželjkivao čileanski scenario.

- Evo ovako to, otprilike, izgleda kad se hoće. Pa neka bude i 5-6 puta manje. A sad možemo da razgovaramo o tome zašto kod nas nije ovako i u čemu je razlika (osim što mi nemamo metro), ko je kriv itd - napisao je Vukadinović na Tviteru iznad posta NSPM-a u kojem je pisalo - milion Čileanaca na najvećem skupu mirno protestovalo u glavnom gradu Santjagu. Glavni "okidač" za nerede koji već danima potresaju prestonicu i druge velike gradove bilo je podizanje cena karata za metro -.

Naime, milion Čileanaca mirno je protestovalo u petak uveče u glavnom gradu Santjagu, na najvećem skupu od kada je izbilo nasilje tokom demonstracija zbog ukorenjene nejednakosti u toj bogatoj južnoameričkoj zemlji.

Međutim, protest je iz mirnog prešao u nasilan i danas su počeli napadi na prodavnice, uprkos tome što je predsednik Sebastijan Pinera zamenio osam ključnih ministara, u naporu da obezbedi veću jednakost i bolje socijalne usluge u zemlji.

Jedna grupa zapalila je zgradu u kojoj su smeštene prodavnice i restoran brze hrane, dok su drugi napali apoteku. Pojedini demonstranti pokušali su da zapale stanicu metroa.