Marković: Histerične manjine pokušavaju nasiljem da ostvare svoje političke ciljeve


IZVOR: Tanjug, Republika - 22.10.2019 | 12:15


Poslanik vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Marković postavio je danas pitanje republičkom javnom tužiocu Zagorki Dolovac da li ima nameru da se oglasi i preduzme odgovarajuće mere povodom pretnji koje su upućene predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i članovima rukovodstva SNS-a.

Foto: Lična arhiva

Aleksadar Marković

Marković je u Skupštini Srbije rekao da svi građani mogu da "svedoče o bizarnom trendu" Saveza za Srbiju (SzS) koji podrazumeva nasilje.

On je naveo da je Boško Obradović najavio da će udariti šamar predsedniku Republike nazivajući ga izađnikom i đubretom, Marko Bastać je rekao da će ošamariti zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, a Željko Veselinović najavio je šamar Vladimiru Orliću i poručio da "svako treba da nađe svog naprednjaka".

Marković je rekao da mora da se stane na put "tom ludilu" bez obzira što se niko iz SNS-a nije uplašio tih "tragikomičnih likova". 

Kako je objasnio, mora se poslati poruka da je Srbija pristojna i uređena zemlja u kojoj pretnje nasiljem ne mogu biti tolerisane.

Prema Markovićevim rečima, u društvu se dešava kulminacija narastajuće agresija histerične manjine koja, kako kaže, iz nemoći pokušava nasiljem i pretnjama da ostvari svoje političke ciljeve.

- Kako objasniti da grupa ludaka predvođena Markom Bastaćem bukvalno juri Gorana Vesića na ulicama sa namerom da ga linčuju? Podsetiću u tom smislu na naslovnu stranu Danasa - ''Obistinjuje se, jurićemo ih po ulicama'' - rekao je Marković i podsetio da su pristalice SzS-a takođe dolazili i ispred zgrade u kojoj živi Vesić.

Podsetio je i na uvrede koje je predsednik Pokreta slobodnizh građana (PSG) Sergej Trifunović uputio na račun novinarke Olivere Jovićević i rekao da je on "sramota za ceo muški rod".

- Trifunović je rekao da emisija Upitnik postoji da Jovićević ne bi radila za 150 evra na sat na poziv. Na šta ovo liči, kako ga nije sramota - upitao je Marković i dodao da bi Trifunoviću bilo bolje da objasni odakle mu novac da ide na Bali.