Đurić: Kurti je političar nezainteresovan za mir i stabilnost


IZVOR: Mediji - 22.10.2019 | 09:42


Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocenio je danas da lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti nipodaštavajući Zajednicu srpskih opština (ZSO), direktno nipodaštava Evropsku uniju (EU) uz čije posredovanje je postignut Briselski sporazum.

Foto: Tanjug/D. GOLL

Marko Đurić

- Očigledno je da je Aljbinu Kurtiju mrtva želja za ikakvim dijalogom i da je, kao političar prošlosti, nezainteresovan za mir i stabilnost u regionu, i bolju budućnost i albanskog i srpskog naroda - rekao je Đurić u pisanoj izjavi.

On je dodao da je neophodna jasna ocena EU ovakvih stavova o Briselskom sporazumu lidera kosmetskih Albanaca i pretendenta na mesto premijera u Prištini.

Prema rečima Đurića, Priština punih 6,5 godina, odnosno 78 meseci, 338 nedelja ili 2.371 dan, ne ispunjava obaveze preuzete briselskim dijalogom.

- Jasno je da je namera i budućih vlasti u Prištini, za koji deo medjunarodne zajednice misli da su umereniji lideri okrenuti dijalogu, da nastave sa takvom neodgovornom politikom, politikom nestabilnosti i problema - rekao je Đurić.