Naprednjak Aleksandar Mirković: Svima je jasno da SzS predstavlja samo gomilu propalih političara


IZVOR: Tanjug - 20.10.2019 | 15:18


Šef odborničke grupe SNS u Skupštini Beograda Aleksandar Mirković, ocenio je danas da samo takve neznalice, kao što je bivši pomoćnik Dragana Ðilasa, a sada predsednik Gradskog odbora DS i predsedavajući SzS Beograda Danilo Bašić, ne mogu da shvate da izgradnja novog na mestu starog železničkog mosta nije ničiji hir, već preko potrebna investicija.

Foto: ST/N. MANDIĆ

Aleksandar Mirković

- Više puta je objašnjeno i razjašnjeno zašto do toga mora doći, ali ljudima koji se bave samo sitnim politikanstvom i bednom demagogijom, suvišno je ponavljati - naveo je Mirkovć u saopštenju.

Napominjući da su svoju nesposobnost dokazali kada su više puta preplatili Most na Adi, on kaže da je posebna ironija što Ðilas, Jeremić i Obradović, koji su "zbog poziva na linč, pretnji logorima, vešalima, paljenjem knjiga, danas sinonim za fašizam", pokušavaju da se lažnim patriotizmom nekako operu.


- U Beogradu i Srbiji, svima je jasno da SzS predstavlja samo gomilu propalih političara, koji su svoj period vlasti iskoristili za lično bogaćenje, a da su za to vreme iza sebe samo ostavljali pustoš i višemilionske dugove - rekao je funkcioner SNS.

Navodi da bi, kao neko ko dugo poznaje Ðilasa, Bašić mogao da kaže odakle Ðilasu 25 miliona evra i to samo u nekretninama i da li je on znao da mu je šef sa četiri privatne firme u periodu obavljanja državnih funkcija zaradio čak 619 miliona evra.

 

 

- Neće smeti Bašić ništa da kaže, ali i bez njegovog odgovara, znaju građani da tu ekipu i sve ostale koje je iznedrio režim DS-a samo kriminal karakteriše - kaže se u saopštenju.

Mirković ističe da će se politika razvoja Beograda, svakog dela, pa čak i onog najudaljnijeg, koju zastupa Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka, nastaviti i ubuduće, jer je to naš posao i jer to naš grad zaslužuje.

Bašić je ranije danas kazao da neko želi da promeni istoriju Beograda izmeštanjem starog železničkog mosta i tvrdi da sada neko hoće da ga izmesti zbog, kako je rekao, "spokoja žitelja Beograda na vodi".