Predsednik pokrenuo inicijativu: Ruski heroj Nikolaj Kravcov dobija ulicu u Beogradu


IZVOR: Tanjug - 19.10.2019 | 21:22


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će ruski heroj Nikolaj Kravcov, jedan od onih koji su dali život za slobodu Beograda i Srbije, dobiti ulicu u glavnom gradu.

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Aleksandar Vučić

- Uputio sam predlog Skupštini grada Beogada da Kravcov dobije ulicu, lepu, prelepu, da zauvek ostane zapamćeno da je taj mladi čovek sa 24 godine položio život za odbranu i slobodu Beograda - rekao je predsednik Srbije na svečanoj akademiji povodom 75 godina od oslobođenja Beograda kojoj je prisustvovao i predsednik ruske vlade Dmitrij Medvedev.

Neretko smo ostajali dužni junacima, jer smo se rukvodili dnevnom politikom, rekao je predsednik i dodao da smo tako bez spomenika ostavili i tog mladog čoveka, koji je u borbama u Beogradu ubio više desetina okupatorskih vojnika, i koji se borio za slobodu našeg glavnog grada i Srbije kao da se borio za svoju otadžbinu.


U uvodnom delu svečanosti večeras je inače prikazan film "Put pobede", u kome je navedeno da je Kravcov bio jedini borac Crvene armije koji je dobio zvanje "heroja SSSR" za borbe u Beogradu.