Vesić: Bastać slobodno neka dođe, pa ćemo da vidimo kako će da prođe!


IZVOR: Tanjug - 18.10.2019 | 07:24


Zamenik gradonačelnika Beograda Gora Vesić kaže da do danas nije čuo izjavu Marka Bastaća da će mu lupiti šamar, navodeći da ne prati društvene mreze, a tako ni tog, kako ga je nazvao, "crnogorskog kriminalca".

Foto: ST/N. MANDIĆ

Goran Vesić

- Vi dobro znate da je on uvezan sa crnogorskim narkodilerskim klanovima, znate dobro čime se taj čovek bavi, znate kako je opljačkao opštinu Stari grad - naveo je Vesić u četvrtak gostujući na Studiju B.

Vesić je pomenuo i da je predsednik republike već na tu pretnju Bastaća odgovorio, a predsednik, kaže Vesić, najbolje zna kako izaći na kraj sa huliganima i ljudima kao što je Marko Bastać.

Tvrdi i da nikad u životu nije imao obezbeđenje, a da je iz galerije "Progres" izašao s ljudima koji su obezbeđivali promociju njegove knjige kako bi izbegao linčovanje.

Kako kažem on se ulicama šeta slobodno za razliku od Bastaća koji šeta beograskim ulicama s kriminalcima.

- Pored njega možete da vidite ispred galerije Progres, a i kada je napadao našeg odbornika Nemanju Joksimovića na Trgu republike, Strahinju Ðorđevića zvanog Beka, čoveka koji je osuđivan kao narko diler. Mozete videti i Ðorđa Aleksića iz Ivanjice, on se ne odvaja od njega, koji je inače plaćenik, koji je hapšen u Ušću kada je krao u tržnom centru. Andrej Belinger mu je načelnik uprave, to je čovek koji odgovara za tešku saobraćajnu nesreću i pokušava da se izvuče od toga već neko vreme, da ne pričam o Draganu Ðilasu, njegovom šefu i gazdi koji plaća Marka Bastaća - naveo je Vesić.

Foto: youtube.com/Čuvamo Stari grad

Marko Bastać

On navodi i da će Dragan Ðilas ostati zapamćen kao prvi i jedini gradonačelnik Beograda koji je imao obezbeđenje, te dodaje da svi građani Beograda znaju kako se šetao po Beogradu, napred kola, pozadi džip, istrčava žandarmerija.

- Imate dva incidenta koja je napravio na ulicama kada je istrčavao iz kola kada mu neko preseče put slucajno i napadao ljude kao gradonačelnik Beograda - rekao je zamenik gradonacelnika.

Za Branka Miljuša, čoveka koji, kaže, ide s njim, Vesić tvrdi da je čovek kojeg je sam Ðilas optuživao da ga je pokrao u "Presu".

- A što se tiče Bastaća, slobodno neka proba - poručio je Vesić, pozvao ga da dođe, ali sam bez kriminalaca oko njega, "pa ćemo da vidimo kako će da prođe".

Foto: Tanjug/ FILIP KRAINČANIĆ

Dragan Đilas

Kaže da više od toga nema da odgovori, jer svako ima pravo da bira, a "Bastać je čovek kome trebaju incidenti".

- Još malo će biti predsednik opštine pa ćemo se baviti time šta je krao, kako je krao, podnosićemo prijave protiv njega i završiće tamo gde mu je mesto", kazao je zamenik gradonalecnika, a na pitanje novinara Studija B" da li je očekivao tako monstruozan skup - odgovorio je da nije očekivao da se pojavi "bilo ko ko bi pokušao da spreči promociju i da spali knjigu"...