Lutovac: Neće nam Boško voditi politiku u DS


IZVOR: E. S. T. - 16.10.2019 | 15:40


Boško Obradović, lider Dveri, jedan od najbližih koalicionih partnera Dragana Đilasa u Savezu za Srbiju otvorio je paljbu po demokratama. Na udaru su se našli poslanici i funkcioneri koji ne slede slepo politiku dvojca Đilas-Obradović. Zanimljivo je da je Obradovićev obračun sa demokratama počeo baš od onih članova DS koji su imali veze sa nekadašnjim premijerom Zoranom Đinđićem, a nisu pošteđeni ni saradnici sadašnjeg lidera SDS Borisa Tadića.

Foto: Tanjug/D. GOLL/S. RADOVANOVIĆ

Boško bi da bude gazda u DS

Naime, Dveri su u saopštenju poručili da Dragan Šutanovac, Balša Božović i Goran Ješić ne predstavljaju više ništa u Demokratskoj stranci, zbog čega je, navodno, vladajući režim veoma zainteresovan za njihove usluge.

- Posebno je smešno kada Šutanovac ili Balša Božović govore u ime DS ili SZS, a ne nalaze se niti na jednoj funkciji sa koje bi mogli da govore u to ime. Vreme će ubrzo pokazati za koga radi društvo iz starog rukovodstva DS, koje je upropastilo ovu stranku i sada želi ponovo da je preuzme i zaustavi obnovu ujedinjene DS - stoji u saopštenju Dveri.

Lutovac: Niko sa strane, pa ni uvažene kolege iz SZS ne mogu voditi kadrovsku politiku u DS

Predsednik DS Zoran Lutovac je izjavio da "niko sa strane, pa ni uvažene kolege iz Saveza za Srbiju" ne mogu voditi kadrovsku politiku u DS.

Obradovića je očigledno iznervirao TV duel sa Draganom Šutanovcem u kojem mu je poslanik DS poručio: - Mi nemamo gazdu, nama niko ne komanduje, doneli smo odluku koja je, po mom tumačenju, da nastavljamo borbu za demokratske izbore, bez obzira na to što smo u bojkotu za sledeće.