Kurti: Rašić je bio bolji ministar od svih šiptara!


IZVOR: Tanjug, Republika - 13.10.2019 | 10:45


Kandidat za premijera Pokreta Samoopredjeljenja Aljbin Kurti sastao se danas sa predstavnikom koalicije "Sloboda" Nenadom Rašićem.

Foto: Republika

Rašić i Kurti

Kako je prenela prištinska Koha, Kurti i Rašić sastali su se u jednom hotelu u Prištini.

Nakon sto su Haradinaj i Tači javno zahvalili Jeremiću za nezavisnost, Kurti Nenada Rašića proglasio za najboljeg ministra takozvanog nezavisnog Kosova!

Posle sastanka, Kurti je rekao da se sastao sa Rašićem kako bi razgovarali o izbornom procesu u srpskim opštinama, negirajući da je to bio sastanak na kome bi se moglo razgovarati o mogućoj koaliciji, pišu Kosovski mediji.

- Moram vam reći da je Rašić jedan on najboljih ministara nakon proglašenja nezavisnosti Kosova, a ja sam razgovarao sa njim o izbornom procesu, kako je išao u naselja sa srpskom većinom i on je veoma razočaran zbog mnogih neregularnosti i kršenja. Tako da to nije bio sastanak o sledećoj vladinoj koaliciji jer ćemo se više baviti razgovorima koje imamo sa demokratskom unijom Kosova, ali sam ja bio zainteresovan da čujem od njega o procesu prelaska na naselja sa srpskom većinom - rekao je Kurti.

Foto: Tanjug/AP

Aljbin Kurti

Samoopredeljenje je, prema preliminarnim rezultatima CIK-a, osvojilo najviše glasova na vanrednim parlamentranim izborima 6. oktobra. Kurti je već zapoceo sastanke o mogućnostima formiranja nove vlade.

Podseća se da je lider Samoopredeljenja u više navrata naglašavao da ne smatra da je potrebno da u njegovoj vladi budu predstavnici Srpske liste, najjače stranke kosovskih Srba, već samo oni Srbi koji poštuju i priznaju kosovske institucije.