Marinković: Srbi i Albanci su sve probali u svojoj istoriji, ali nisu prijateljstvo


IZVOR: E. S. T. - 11.10.2019 | 20:00


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u četvrtak sa Trampovim izaslanikom Ričardom Grenelom o čemu smo već pisali.

Foto: Tanjug/D. GOLL

Vladimir Marinković

Specijalni izaslanik američkog predsednika Donalda Trampa je tom prilikom izneo stav o kosovskom pitanju, odnosu Prištine i Beograda, ali i o ekonomskoj saradnji dve zemlje koja može da dovede do trajnog mira u regionu o čemu možete da pročitate OVDE.

Vladimir Marinković, potpredsednik Skupštine Srbije i dobar poznavalac prilika u SAD, komentarišući Grenelovu posetu za Srpski telegraf kaže da je suština da je ekonomska saradnja nešto što će biti ključno da bi i politički i svi drugi odnosi mogli da se podignu na viši nivo, pa na kraju toga da se lakše dođe i do političkog kompromisa i pomirenja.

- Srbi i Albanci su sve probali u svojoj istoriji, ali nisu prijateljstvo. No, ne želimo da budemo populisti, a Vučić kao pravi, odgovoran lider zna da su ekonomija i slobodan protok ljudi i dobara ono što može da dovede do normalizacije i politički boljih odnosa. To je pak sve suprotno onome što Albanci rade u proteklih nekoliko godina - istakao je Marinković.