Kako vetar duva! Ne znaju šta hoće! Lideri SzS od danas za bojkot


IZVOR: Tanjug, Republika - 11.10.2019 | 15:41


Lideri SzS i danas su nastavili kampanju za bojkot predstojećih parlamentarnih izbora u Beogradu, Gornjem Milanovcu i Valjevu. Predsednik DS je, gostujući na TV Naša, izjavio da je alternativa bojkotu izlazak na neslobodne izbore, a takvo opredeljenje, prema njegovim rečima, uključuje i "pristanak da se povinuješ nečemu što nema atribute slobodnog i demokratskog".

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Lideri SzS

Lider Dveri Boško Obradović obišao je Gornji Milanovac i u okviru kampanje bojkota razgovarao sa građanima na pijaci. On je poručio da vlast "fingiranim dijalogom" u Narodnoj skupštini kupuje vreme i da je bojkot jedini način da se opozicija "izbori za fer i slobodne izbore".

- Bojkot nije odustajanje, kako to vlast voli da predstavi. Bojkot je borba da napokon u Srbiji imamo pravo na izbor - rekao je Obradović. Predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović izjavio je u Valjevu da su evropski parlamentarci i OEBS imali priliku da se uvere da u Srbiji nema elementarnih uslova za normalan politički život, a kamoli za dijalog koji bi doveo do poštenih izbora.

- Pred nama je šest meseci teške borbe, ali pobedićemo jer Srbija zaslužuje da bude pristojna i normalna zemlja - zaključio je Zelenović.

Potpredsednik DS Dejan Nikolić, takođe u Valjevu, rekao je da dolazak posrednika između vlasti i opozicije potvrđuje dubinu društvene i političke krize: - Srbija je u vanrednom stanju, zato vanredne mere - bojkot. Što jedinstveniji u bojkotu, to snažnije i dalekosežnije u promenama -.