Da li je to Dačić razmenio brojeve telefona sa Trampom?


IZVOR: Republika - 18.09.2017 | 17:23 >> 21:09


Šef srpske diplomatije Ivica Dačić, poznat po neformalnom ponašanju u susretu sa stranim diplomatama, prišao je tokom sednice Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku predsedniku SAD Donaldu Trampu.

Foto: Tanjug

Vidi Donalde, da ti kažem...

Naime, kao što se može videti na fotografiji koju je objavilo Ministarstvo spoljnih poslova, Dačić je prišao Trampu i nešto mu govorio na uvo, dok se ambasadorka SAD u Ujedinjenim nacijama Niki Hejli srdačno smejala. 

Iako se u prvom trenutku nije znalo šta je Dačić rekao Trampu, beogradski mediji su ubrzo počeli da da se utrkuju u navođenju razloga zbog kojih je srpski šef diplomatije prišao američkom predsedniku.

Evo piši, +381...

Kako navodi Alo, Tramp je, mimo protokola, pozvao šefa srpske diplomatije da mu priđe kako bi razmenili brojeve telefona.

- Gutijeres i svi drugi su bili zgranuti potezom Trampa. Jer u ovakvim situacijama predsedniku SAD ne može da priđe bilo ko - kaže izvor iz diplomatskih krugova i dodaje:

- Razmenili su brojeve telefona kako bi se nakon sastanka sreli. Ovo niko od Trampa nije očekivao, a čak su i ljudi iz njegove administracije bili zatečeni, ali ih je Tramp opustio rečima: "To je moj drug" - navodi izvor Alo.

Daj autogram

S druge strane, pojedini mediji spekulišu da je Dačić napravio gest kakav nije zabeležen u svetskoj diplomatiji, pošto je zapravo od Trampa tražio autogram.

Inače, u zvaničnom saopštenju Ministarstva inostranih poslova, tamo je razgovarao s generalnim sekreterom UN Antoniom Guterešom, britanskim ministrom spoljnih poslova Borisom Džonsonom i predsednikom SAD Donaldom Trampom. 

Podsetimo, Dačić se sreo sa prvim čovekom SAD i dok Tramp nije pobedio na izborima. Kasnije je Dačić ispričao da je Tramp rekao kako je naša teniserka Ana Ivanović najlepša žena koju je ikada video.