VUČIĆ O IZBORIMA NA KIM: Ovo mi je najdraža pobeda!


IZVOR: Tanjug - 06.10.2019 | 19:40


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se u nedelju uveče građanima komentarišući izbore koji su održani na Kosovu i Metohiji.

Foto: Tanjug/T. VALIČ

Aleksandar Vučić sa saradnicima

On je rekao da je pobeda Srpske liste, koja je osvojila 10 mandata, jedna od njemu najdražih pobeda na izborima.

- Činili su sve da unište Srpsku listu i da nađu podobne Srbe koji će da služe Haradinaju, Kurtiju, Tačiju i Mustafi, ali nisu uspeli. Bilo je mnogo izbora, i mnogo pobeda, i beogradski izbori i prvi krug predsedničkih izbora, ali imajući u vidu pritiske, ovo je najdraža pobeda - rekao je Vučić.

On se zahvalio svima koji su glasali za Srpsku listu.

Predsednik je dodao da su se Srbi na Kosovu odbranili od nestanka.

- Srbi su videli da se neko bori za njih, vide se rezultati da brinemo o njima, hvala srpskom narodu što su izašli u nikad većem broju. Njihov odnos prema otadžbini niko ne može da promeni, možete da hapsite Srbe što imaju srpske lične karte, ali ne možete da uništite njihovu ljubav prema zemlji i njihovu volju. Ovo je jasan signal da su Srbi čvrsti, jedinstveni. Niko im ne može zabraniti da čuvaju svoje ime i svoju otadžbinu - rekao je Vučić i dodao:

- Hvala svim Srbima na Kosovu i Metohiji što su pokazali kako se čuvaju naši nacionalni i državni interesi. Oni koji su mislili da će kriminalizacijom severa da otimaju glasove želim da poručim da ovako narod reaguje na takvo ponašanje. Nije Srpska lista zaslužila toliko glasova koliko su ovi drugi naterali narod da glasa protiv njih. Želim srpskom narodu da proslavi pobedu večeras, a od sutra ćemo u nove radne pobede - konstatovao je predsednik.