Đilas ucenjuje DS svim sredstvima da ne ide na dijalog! Kena: Dolazimo na razgovore


IZVOR: E. S. T. - 07.10.2019 | 03:00


Nakon što su demokrate odlukom da dođu na pregovore sa vlastima, uz posredovanje EU, šokirale lidera Saveza za Srbiju Dragana Đilasa (ali i svog predsednika Zorana Lutovca, koji je pod jakim Đilasovim uticajem), za danas je zakazana sednica Predsedništva DS, koja bi to trebalo i da ozvaniči. S druge strane, Đilas je bukvalno ucenio Lutovca, uz pretnju da će mu otkazati svaku podršku, i traži od njega da na svaki način ubedi svoju partiju da ipak bojkotuje dijalog zakazan za 9. i 10. oktobar.

Foto: printscreen/N1

Dragan Đilas (okvir) / Radoslav Milojičić Kena

Savez za Srbiju u nedelju uveče je izdao saopštenje da će bojkotovati dijalog (bez objašnjenja, kako se to saopštava u ime celog saveza, čiji je član i DS, a demokrate su odlučile suprotno), a lideri SZS Đilas, Obradović, Jeremić pozirali su u subotu uveče na protestu "Jedan od pet miliona" trudeći se na svaki način da budu nasmejani. Njima se na ulici pridružio i Sergej Trifunović, čiji će PSG, međutim, doći u parlament i učestvovati u dijalogu.

Poslanik DS Radoslav Milojičić Kena za Srpski telegraf kaže da je uveren da će Predsedništvo DS u ponedeljak doneti odluku o učešću u razgovorima jer bi sve drugo, kaže, bilo kršenje odluka koje su donete na glavnom odboru stranke.

- Mi biramo između zapada i evropskih vrednosti i ruskih lobista, koje u Srbiji predstavljaju Mlađa Đorđević i lider radikala Vojislav Šešelj. Siguran sam da će demokrate izabrati evropske vrednosti i da će sutra potvrditi odluku koju smo doneli na poslaničkim klubu - rekao je Milojičić.

Naglasio je i da se DS ne vodi odlukama ujedinjene Demokratske stranke ili Saveza za Srbiju, već, pre svega, odlukama članova Glavnog odbora DS. S druge strane, iz SZS su ponovili da su u kampanji bojkota, tokom kojeg sigurno neće paralelno pregovarati sa aktuelnom vlašću.

Iako smo ovim povodom odgovore pokušali da dobijemo i od predsednika DS Zorana Lutovca, on nam do zaključenja ove vesti nije odgovorio.