Predsednik Srpske liste Rakić obećao: Zaposlićemo više od 1.000 Srba


IZVOR: Tanjug - 01.10.2019 | 22:09


"Sve akcije Prištine, koja tokom izborne kampanje pokušava da spreči zvaničnike iz Beograda da se obrate građanima na KiM, ali i mnoge druge koje ostaju nezabeležene, imaju za cilj da se izvrši pritisak na Srbe pred izbore kako bi se smanjio broj glasova za Srpsku listu (SL) i omogućilo da neki "albanski miljenici" osvoje mandate u kosovskoj skupštini", izjavio je predsednik SL Goran Rakić.

Foto: Tanjug/F. KRAJINČANIĆ

Goran Rakić

On je za današnje "Večernje novosti" najavio otvaranje više od hiljadu novih radnih mesta u cilju opstanka mladih na KiM, ističući da je suštinski cilj SL opstanak srpskog naroda u južnoj pokrajini.

- Pre svega, očekujemo da izbori 6. oktobra budu praznik srpske sloge, jedinstva i odlučnosti da se opstane i ostane na našem Kosovu i Metohiji. Srpska lista je jedina garant čuvanja pupčane vrpce između Beograda i Srba na Kosmetu - kaže Rakić.

 

 

On je istakao da je Srbija zahvaljujući politici predsednika Aleksandra Vučića i direktora vladine Kancelarije za KiM Marka Ðurića obezbedila više od 1.000 radnih mesta u institucijama na KiM, zdravstvu, prosveti, organima lokalne samouprave, kulturnom i ostalim sektorima.

- Dakle, hiljadu mladih Srba, hiljadu porodica dobiće radno mesto i opstati na našem Kosmetu - naglašava Rakić.

On je podsetio da će zbog odluke Prištine da ukine pravo glasa Srbima koji nemaju dokumenta tzv. Kosova više od 4.000 Srba biti onemogućeno da glasa.