Prljava kampanja Đilasovih plaćenika: Šire lažne vesti o tome kako mladi stručnjaci odlaze iz naše zemlje


IZVOR: Republika - 01.10.2019 | 14:28


Na društvenoj mreži Tviter, korisnik pod imenom "Mocart", širi lažne vesti kojima pokušava da diskredituje predstavnike vlasti zbog navodnog nepotizma i nebrige za najtelntovanije mlade stručnjake.

Foto: facebook.com/Goran Vesić

Prvi Tvit korisnika Mocart

Ovo je otkrio zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, koji se povodom cele situacije oglasio na društvenoj mreži Fejsbuk i napisao:

- Ovako Đilasovi plaćenici i ljudski ološ šire lažne vesti. Jedan tvit je objavljen je 1. septembra, a drugi juče, 30. septembra, od iste “anonimne” osobe. U jednom tvitu ovaj Đilasov plaćenik “završio” je medicinski i pravni fakultet a u drugom tvitu matematički fakultet. Oba puta ovom Đilasovom plaćeniku "naudio" je "moj sestrić" samo što je u jednom tvitu student, a u drugom ima srednju mašinsku školu!? Inače, nemam sestru pa nemam ni sestrića. Ali to ne smeta Draganu Đilasu i njegovim plaćenicima da šire laži. Nemam drugu reč za ovakve ljude koji su u stanju da napišu ovakve laži osim da kažem da su ljudski ološ. A profil će biti prijavljen kompaniji Tviter.

Vesić zbog ovako niske kampanje nije krio svoj revolt te je one koji organizuju ovu ujdurmu nazvao "ljudski ološ", a sve zbog toga što se plasiraju vesti koje nemaju nikakve veze sa stvrarnošću.

Foto: facebook.com/Goran Vesić

Drugi tvit korisnika Mocart

Posebno je opasno širenje ovakvih navoda i lažnog defetizma jer oni koji su zaista stručnjaci u svojim oblastima, a naročito talentovani studenti, mogu steći pogrešnu sliku.

Foto: BEOINFO

Goran Vesić

A prava slika izgleda potpuno drugačije jer država Srbija i grad Beograd izdvajaju značajna sredstva za stipendije mladim talentima, naročito u oblasti IT, matematike, medicine i visoke tehnologije.

Otuda nije čudno što je Vesić najavio da će ovog anonimusa tužiti kompaniji Tviter i što nije štedeo reči kritike na ovako prljavu kampanju i "udarce ispod pojasa" koji su pokušali da zadaju predstavnicima institucija u Srbiji.