Predsednik Vučić otkrio: Evo šta mu je Tramp rekao o Srbima tokom kratkog susreta u Njujorku


IZVOR: Tanjug - 25.09.2019 | 17:56 >> 17:55


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otkrio je šta mu je odgovorio njegov američki kolega Donald Tramp tokom kratkog susreta na marginama zasedanja Generalne skupštine UN.

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Aleksandar Vučić

- Iskoristio sam priliku da predsedniku Trampu ukažem na njegovu veliku popularnost u našoj zemlji i da ga pozovem da poseti Srbiju. On je rako da zna koliko su Srbi dobar i veliki narod i da zna da mi je obećao da će doći u Srbiju - otkrio je predsednik Vučić uključujući se iz Njujorka u Dnevnik RTS, uz opasku da naši ljudi više vole estradne stvari nego suštinske.

Kao primer je naveo vest o radu na zajedničkom tržištu sa Severnom Makedonijom i Albanijom, za koju je rekao da gotovo nikoga nije zainteresovala a koja donosi korenite promene za ceo region.

Sumirajući jučerašnji sastanak sa Filipom Rikerom i Metju Palmerom o kosovskom problemu, šef države je podvukao da za Srbiju nema ružičastih rešenja.

- Amerika želi rešenje Kosova, otvoreni su da čuju svako različito mišljenje, ali oni žele rešenje - rekao je između ostalog predsednik Srbije.

 

 

Dodao je da Beograd nudi rešenja i da ne može da kaže da li Albanci žele to da čuju jer dugo nema kontakte s njima.

Navodi da nema ružičastih rešenja i naglašava da je važno da se nastavi brži ekonosmki razvoj, da budu veće plate i penzije, da se sagradi više puteva, ali i da se brine o narodu na Kosmetu, nacionalnim i državnim interesima.

Kako kaže, to sve nije lako i jednostavno, a nije sve ni moguće dobiti. Kaže da će se boriti da popravi poziciju Srbije i da izvuče što više za narod.

 

Radimo na povlačenju priznanja Kosova

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da su u toku intenzivni razgovori "sa drugim zemljama" o povlačenju priznanja nezavisnosti Kosova.

- Oni (predstavnici Prištine) su nas juče oslobodili svake odgovornosti, rekli su da su došli po nova priznanja nezavisnosti Kosova. Sada javno kažem - mi radimo na novim povlačenjima priznanja, oni rade svoj posao, a mi svoj, pa "ajde da vidimo ko će biti uspešniji" - rekao je Vučić za RTS.

Vučić je rekao da na tome da izdejstvuju u Njujorku nova priznanja tzv. Kosova ne rade samo predstavnici Prištine, već Albanija i njihov ministar spoljnih poslova, koji je inače poreklom s Kosova.

- Oni otvoreno kažu da to radi druga država. Nema problema, mi smo sami, malo ko hoće da nam pomogne, mnogi nas potcenjujuju i potcenjivali su nas ali naš odgovor je efikasan i odgovoran -rekao je Vučić.