Čomićeva o učešću DS u SZS: Tu smo privremeno, bojkot uvek rizik


IZVOR: Tanjug - 19.09.2019 | 22:02


Visoka zvaničnika opozicione Demokratske stranke (DS) Gordana Čomić ocenila je da je bojkot izbora uvek rizik, jer može da dovede do zamiranja političkog života i u strankama i u javnosti, i navela da je status DS u Savezu za Srbiju, koji se zalaže za bojkot, privremen.

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Gordana Čomić

U intervjuu za sutrašnji Kurir, ona je, pošto je DS donela uslovnu odluku da će bojkotovati izbore, rekla da ta stranka želi saradnju sa Evropskim parlamentom i njegovo posredovanje u izgradnji vladavine prava u Srbiji i političkom dijalogu.

- Oni su ponudili dobre usluge za stvaranje dijaloga, znanje, uticaj i veštine, i mi smo spremni da u takvom dijalogu učestvujemo. EU je civilizacijski imperativ Srbije - kaže Čomićeva, koja je generalna sekretarka DS-a i poslanica u Skupštini Srbije.

Na pitanje šta bi trebalo da se dogodi da se demokrate vrate u poslaničke klupe pre raspuštanja ovog skupštinskog saziva, pošto DS bojkotuje i Skupštinu, ona odgovara: "Odustajanje od verbalnog nasilja, naručenih jezičkih prostakluka, ruganja vladavini prava, zloupotrebe Poslovnika, procedura i razumevanje koncepta parlamentarne demokratije".


Na pitanje kako bi ocenila status DS-a u Savezu za Srbiju, Čomić je odgovorila da je on privremen.