Vuk čupa kosu! Jeremićevu stranku napustila masa ljudi: Ne želimo da učestvujemo u malverzacijama


IZVOR: Tanjug - 28.08.2019 | 12:42


Više od 15 članova Narodne stranke u Subotici napustilo je tu partiju, među kojima i Ibolja Farkaš, koja je danas i prenela novinarima tu informaciju i najavila formiranje grupe građana "Stvarno Subotički".

Foto: Tanjug

Vuk Jeremić

Farkaš se, kaže, među prvima učlanila u stranku Vuka Jeremića jer je želela da doprinese borbi za unapređenje života građana, a ispostavilo se, navodi, da su "svi radili za finansijski boljitak nekoliko ljudi".

Ona tvrdi da je uzak krug ljudi privatizovao subotičko povereništvo "u dogovoru sa funkcionerom Narodne stranke Borislavom Novakovićem i predsednikom Vukom Jeremićem". 

- Opterećujuće je da se u više slučajeva međunarodnih afera pojavljuje Vuk Jeremić. Ispitivanje tih afera prevazilazi naše razmere, ali mi kao građani koji su čistog obraza ušli u politiku ne želimo da budemo deo takvih malverzacija - rekla je Farkaš na konferenciji za novinare.

Ona je dodala da je Jeremić za prvog čoveka Narodne stranke u Subotici postavio Vladimira Polovinu, za koga tvrdi da je "pljačkao i pretio" i protiv koga je, kaže, podneto nekoliko prekršajnih i krivičnih prijava. 

- Tu ima dosta nejasnih stvari i poslova i mi ne želimo da budemo deo toga - rekla je Farkaš i dodala da nije ni slutila da će se njihova politička borba svesti na borbu za lične ambicije Polovine. 

- Ne želimo da budemo deo priče koja će naše iskrene motive bavljenja politikom baciti u drugi plan, a isturiti ljude koji imaju kriminalnu prošlost i velike frustracije - rekla je Farkaš. 

Prema njenim rečima, stranku su napustili skoro svi "pioniri" Narodne stranke u Subotici. 

Ona je napomenula da su pojedini iz odbora Narodne stranke izmišljali i priče o deci političkih protivnika da bi došli do cilja. 

Bivša članica Narodne stranke tvrdi da je u subotičkom odboru te partije ostalo svega sedam, osam ljudi. 

Za sada, kako je rekla, grupa građana čije je formiranje najavila, ne planira saradnju sa nekom političkom strankom.