Vulin: Ne treba pridavati veliki značaj najavi bojkota izbora


IZVOR: Tanjug - 27.08.2019 | 08:06


Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da danas da ne treba pridavati veliki značaj najavljenom bojkotu parlamentarnih izbora dela opozicije, jer svako odlučuje o svojim političkim potezima, ali konačni sud daju građani na izborima.

Foto: Tanjug/ G. STANKOVIĆ

Aleksandar Vulin

On je za TV Pink naglasio da ideja o bojkotu nije nova, da je Demokratska stranka devedesetih godina bojkotovala izbore i da je nakon toga njihov predsednik Zoran Ðinđić rekao da im više neće "pasti na pamet" da tako nešto ponove.

- Svako ima pravo da odlučuje o svojim političkim potezima. Što se mene tiče mogu da bojkotuju, ne vidim nikakav problem u tome. Ne bih ja tome pridavao preveliki značaj. Ako nećete da se proverite pred biračima, vi se proveravajte unutar svojih političkih organizacija, to je vaše pravo - rekao je Vulin, koji je i predsednik Pokreta socijalista.

Kako kaže, građani Srbije na izborima kažu šta misle o svakom političaru i taj sud se ne može izbeći. 

- Mi smo spremni, imamo sa čim da izađemo na izbore. Oni koji nemaju neka sami odlučuju, možda je i bolje za njih da ne izlaze za izbore i sačuvaju samopoštovanje - naveo je on.

Vulin je ocenio da je javni život u Srbiji postao zagađen mržnjom, a da su uvrede prema porodici predsednika Srbije Aleksandra Vučića postale deo vokabulara koji je dopušten.

Kaže da Vučić smatra da to treba izdržati i dodaje da on sa tim nije saglasan i da je država dužna da zaštiti predsednika i njegovu porodicu.