Vesić: Đilas bi i kolegijume svoje privatne firme držao u državnim prostorijama


IZVOR: Republika - 23.08.2019 | 15:13


Opozicione stranke danas imaju sastanak u prostorijama beogradske opštine Stari grad. Sve bi to bilo korektno, da se lideri opozicije nisu na prošlom sastanku protivili korišćenju državnih resursa u političke svrhe. Dakle, kad SZS kao politička stranka treba da drži sastanak u državnoj ustanovi to je u redu, ali kada su u pitanju druge stranke to ne valja?

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Savez za Srbiju

Povodom ovog sastanka opozicije oglasio se zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, a njegovu reakciju prenosimo u celosti:

- Sastanak opozicije u prostorijama lokalne samouprave!? Koliko se sećam na prethodnim sastancima na Fakultetu političkih nauka jedan od najvažnijih zahteva ove iste opozicije je bio da se ne dozvoli državnim funkcionerima da obavljaju političke aktivnosti na državnim funkcijama, odnosno da se ne koriste državni resursi u političkim aktivnostima.

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Goran Vesić

Čak su Vladimira Orlića i mene neki novinari pitali kojim kolima smo došli na Fakultet političkih nauka pa nisu bili mnogo srećni kada se ispostavilo da smo došli privatnim automobilima.

Šta je sastanak opozicionih lidera zgradi opštine Stari Grad nego korišćenje državnih resursa u stranačke svrhe? Naravno, novinari koji su nama postavljali pitanja njih neće ni smeti to da pitaju. Ali to je Dragan Đilas. On bi i kolegijume svoje privatne firme držao u državnim prostorijama. Ali tako Đilas razume politiku da sve pripada njemu.