Nađite nekog drugog ko će bez kompromisa slediti nečije ultimatume: Vučić direktno odgovorio na pitanje američkih medija da li će Srbija priznati Kosovo


IZVOR: Tanjug - 21.08.2019 | 21:10


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da može da se razgovara o svemu kada je reč o kompromisnom rešenju za Kosovo, ali da neće dobiti njegov potpis i podršku da Albanci dobiju sve, a Srbija ništa.

Foto: Tanjug/D. GOLL

Aleksandar Vučić

Na pitanje da li će on biti taj koji će priznati Kosovo, Vučić je za Glas Amerike kazao da je na to pitanje odgovorio više puta.

- Možemo da razgovaramo o svemu, samo kada je reč o kompromisu, a o tome da Albanci dobiju sve, a da Srbija ne dobije ništa, moj potpis nećete dobiti nikada i moju podršku nećete dobiti. U ovom trenutku sam predsednik Srbije, možete da pronađete nekog drugog ko će želeti da bez ikakvog kompromisa sledeći samo nečije ultimatume da to prihvati - poručio je Vučić.

 

 

On je kazao da je nudio kompromisna rešenja, rekavši da je juče u Njujorku razgovarao o različitim opcijama.

- Nisu u pitanju samo razgraničenja. Mi smo razgovarali o svemu, šta se zbivalo, kako je to išlo, Halstajnova doktrina, pa dve Nemačke, pa smo kroz različite modalitete i koncepcije... mnogo toga smo prolazili u neformalnim razgovorima - rekao je Vučić.

Vučić je kazao i da očekuje veoma teške pritiske na Beograd, da neće biti lako, ali da će se boriti