Iz KRIK-a i dalje MUK! Još uvek ćute zašto traže JMBG dece funkcionera


IZVOR: E. S. T. - 21.08.2019 | 05:07


Mreža za istraživanje kriminala i korupcije Krik se već treći dan ne oglašava povodom nezakonitog raspolaganja matičnim brojevima dece visokih državnih funkcionera.

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Stevan Dojčinović

Krik ćuti o načinu dolaska do takvih podataka pod izgovorom istraživačkog novinarstva, tako da je još uvek nepoznato kako su dobili informacije o maloletnoj deci najviših državnih funkcionera, predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra finansija Siniše Malog.

Advokat Svetozar Vujačić za Srpski telegraf kaže da je reč o ozbiljnom krivičnom delu zbog kog bi tužilaštvo moralo da reaguje.

- Zaštićeni su podaci punoletnih lica, a o maloletnim i da ne govorim. U pitanju je ozbiljno krivično delo jer su na neovlašćen način došli do podataka kojima se ugrožava bezbednost dece. Na tužilaštvu je da reaguje po službenoj dužnosti i pokrene postupak, ali sumnjam u to jer se nije reagovalo ni zbog težih stvari - poručuje Vujačić.

Urednik Krika Stevan Dojčinović retvitovao je poruku Jugoslava Ćosića u kojoj Srpski telegraf naziva medijskim kriminalcima, čime je stao na stranu onih medija koji bi da se obračunaju sa novinama koje objektivno izveštavaju o aktuelnim događajima.