Vukadinović obrisao patos Đilasem


IZVOR: Republika - 06.08.2019 | 09:15


Politički analitičar Đorđe Vukadinović bukvalno je obrisao patos liderom Saveza za Srbiju Draganom Đilasom komentarišući njegove uporne poruke da treba bojkotovati naredne parlamentarne izbore.

Foto: Tanjug/D. GOLL

Đorđe Vukadinović

Vukadinović je naglasio da ne pamti da je jedna ideja sa toliko oduševljenja dočekana među, kako je rekao, na društvenim mrežama i u krugovima bliskim Savezu za Srbiju. 

- Štaviše, tolika unisonost kao da sugeriše dve stvari - ili je ideja bojkota naprosto genijalna pa joj je nemoguće odeleti, ili je pak reč o dobro osmišljenoj i vešto plasiranoj kampanji - prokomentarisao je Vukadinović u autorskom tekstu za Politiku.

Nedvosmisleno je rekao da on smatra da je u pitanju druga navedena opcija, te podsetio da je ista, "ako ne i gora situacija" bila i 2017. i 2018. godine, ali da se tada ipak niko od opozicije nije bavio bojkotom predsedničkih niti beogradskih izbora.

- U suštini, skoro svi argumenti koji se navode u prilog bojkotu izbora su ili činjenično problematični, ili defetistički, ili su izraz pogubnog i kvaziradikalnog "antipolitičkog" stava, koji nam je onomad, preko "belih listića" i natovario aktuelnu bedu na vrat. na stranu što već sama rasprava o tome cepa opoziciono biračko telo i urniše ionako ne baš blistave opozicione izborne šanse - istakao je Vukadinović.

Smatra i da je moguće da je priča o bojkotu samo blef, ne bi li se od režima dobile neke koncesije, te dodao da je šteta koja se na taj način pravi mnogo i neuporedivo veća nego što bi bio eventualni politički dobitak od dobijenih ustupaka.