Šiptari u panici! Prištinski mediji bruje o ruskom naoružanju koje je Srbija dobila


IZVOR: Republika - 30.07.2019 | 08:29


Burim Ramadani, zamenika ministra odbrane na Kosovu, zabrinuo se zbog ruskog naoružanja koje smo dobili juče na poklon. Međutim, strah se polako proširio Prištinom, pa su mediji masovno prenosili tekst u kome se navodi da se Srbija naoružava da bi remetilia stabilnost u regionu, bez ikakvih dokaza.

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ

Aleksandar Vučić u Nišu primio oklopna vozila od Rusije

- Srbija je ponovo postala "Mala Rusija" i to treba da zabrine ceo region. Naoružavanje Srbije ruskom opremom  imaju za cilj ugrožavanje celog Balkana, istovremeno predstavljajući rusku i srpsku odmazdu protiv NATO-a i svetskih demokratija - rekao je on.

Dalje je rekao u izjavi na svom Fejsbuku da treba da bude jasno da se trajni mir na Balkanu postiže kada svaka država u regionu uđe u NATO, a nijedna država na Balkanu, što " Mala Rusija" ne čini.

- Članstvo Kosova u NATO-u snažno će doprineti regionalnoj sigurnosti - rekao je.

S druge strane, bivši pripadnik OVK i član Samoopredeljenja Enver Dugoli, postavio je pitanje "Zašto se Srbija naoružava?", a odgovor na to pitanje dao je sam.

Foto: koha.net/printscreen

Sraman tekst o naoružanju

- Srbija se naoružava modernim oružjem koje ponekada dobije na poklon od Rusije, a ponekad kupuje od Rusije. Čak i pored protivljenja NATO-a, Srbija se ne zaustavlja - rekao je Dugoli koji je umislio da Srbija novim naoružanjem nekome preti.

- Srbija nije kažnjena za sve ratove koje je vodila u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, a u novije vreme i na Kosovu, koji su počinili genocid i zločine, naročito u Bosni i Hercegovini i na Kosovu, - napisao je Dugoli zaboravljajući da za ratne zločine u Hagu uglavnom ispaštaju nedužni Srbi, dok se šiptarski teroristi šetaju na slobodi.

Foto: gazetaexpress.com/printscreen

Prema njegovim rečima, naoružavanje Srbije ima samo jednu svrhu.

- Restitucija izgubljenih teritorija, koja i danas smatra svojim uvrštavanjem u Ustav, slučaj Kosova -- rekao je Dugolli, a prenosi Koha.

Sličan tekst prenela je i "Gazeta eksprs", aludirajući na to da naoružanje koje Srbija kupuje i dobija od Rusije služi da naruši mir i stabilnost u regionu.