Reakcije na morbidne pretnje Vučićevoj deci, Lončar: Apelujem na institucije da reaguju! Đurić: Ovo divljanje se mora sprečiti


IZVOR: Tanjug, Republika - 25.07.2019 | 13:02


Bolesne pretnje upućene deci predsednika Aleksandra Vučića su ništa drugo nego rezultat i ogledalo politike Ðilasa, Obradovića, Jeremića i njihovog saveza. Skandaloznu retoriku pristalica opozicije osudili su ministri u Vladi Srbije.

Foto: Tanjug

Zlatibor Lončar

- Verovao sam da su dotakli dno kada su pozivali da se piša po tuđim grobovima, kada su prostački i kukavicki verbalno nasrtali na decu Aleksandra Vučića, ali očigledno da je za ovakve i ove koji ih podržavaju i dno dna previše. Krajnje je vreme da shvate da se do promene vlasti dolazi isključivo većinskom voljom građana Srbije iskazane na izborima i da će za svaku izgovorenu pretnju i uvredu snositi konsekvence predviđene zakonom.

Foto: twitter.com/aleksandar vucic

Jezive pretnje deci predsednika Vučića

Zato još jednom apelujem na nadležne državne institucije da odreaguju i preduzmu mere u skladu sa svojim nadležnostima, jer ćemo se samo na taj način izboriti za pristojnu Srbiju u kojoj ničija deca neće trpeti uvrede ostrašćenih tajkuna i osvedočenih lopova - istakao je ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar povodom gnusnih i morbidnih poruka koje su putem društvenih mreža danas upućene deci predsednika Republike Srbije.

Foto: Tanjug

ĐURIĆ: Potrebna oštra reakcija da bi se ovakvo divljanje sprečilo

Potpredsednik Glavnog odbora SNS Marko Đurić pozvao je danas nadležne institucije da utvrde odgovornost u slučaju pretnji deci predsednika Aleksandra Vućića koje, kako navodi, danima sprovode Savez za Srbiju i "njihovi mediji". 

- Potrebna je oštra reakcija da bi se ovakvo divljanje sprečilo - poručio je Đurić u saopštenju koje je dostavljeno medijima, a reč je, kako kaže, o "monstruoznim pretnjama deci predsednika Vučića.

Oni, tvrdi Đurić, bez podrške naroda, nasiljem, ucenama i pretnjama žele da se dokopaju vlasti.

- Građani Srbije sada, nakon višednevne kampanje Saveza za Srbiju i njihovih medija protiv predsednika Srbije i njegovih najbližih mogu da vide šta je rezultat i šta je njihova politika - ogoljeno nasilje, prostakluk i mržnja - navodi Đurić. 

Maliciozne uvrede osudila je i Vladanka Malović, član Predsedništva SNS, koja je u saopštenju, naglasila da, dok se građani Srbije koji žele normalnu, pristojnu i snažnu Srbiju raduju novim investicijama, novim radnim mestima, oporavku i jačanju srpske privrede, pristalice Ðilasovog, Obradovićevog i Jeremićevog saveza priželjkuju mrtvog Danila i silovanu maloletnu Milicu. 

- Nije im, valjda, dovoljno što su počeli da uhode i bebe, što svakodnevno lažu, vređaju, prete, i vode orkestrirane kampanje u Srbiji i van nje protiv Vučića i svakoga ko ima bilo kakve veze sa predsednikom Srbije, sada, ponovo, crtaju mete na deci i šire jezivu mržnju koja je za osudu svakog pristojnog čoveka - istakla je ona.