"Verujem da će Boris želeti da čuje šta mislim"


IZVOR: Tanjug - 23.07.2019 | 17:55


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da od novoizabranog britanskog premijera Borisa Džonsona očekuje dobar kontakt, odnosno da bude voljan da čuje šta "mali" imaju da kažu.

Foto: Tanjug/AP

Boris Džonson

- Nadam se da sada kada je postao glavni na Ostrvu da je ostao isti i da će razgovarati sa nama malima, kad god mi smatramo da je to važno i potrebno, a ja to ne tražim često - rekao je Vučić.

Kaže da mu je Džonson dobar poznanik.


- Nismo se mi mnogo družili, ali znamo se dugo, već osam godina, a upoznao sam ga i kada je bio na poziciji gradonačelnika Londona, pre ulaska u ''visoku politiku''  - kaže Vučić.

 

 

- Naši interesi se nekada podudaraju, nekada se razlikuju, ali ako išta mogu da kažem, mogu da kažem da ćemo imati siguran kontakt i nema sumnje da će Boris u svakom trenutku odgovoriti na poziv Srbije. Da li će njegov odgovor biti pozitivan ili negativan zavisi od interesa Velike Britanije - naveo je on..

Dodao je da se nada značajnijoj podršci Velike Britanije.

- Očekujem da ćemo u svakom trenutku mi moći da čujemo šta oni misle i da će Boris sigurno želeti da čuje šta ja imam da kažem. Bar do sada je to želeo, verujem da se nije promenio - rekao je Vučić.