Marković: Opozicija deli Srbiju na elitu i običan narod


IZVOR: Republika - 16.07.2019 | 11:44


Poslanik SNS Aleksandar Marković pitao je predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić da li postoji opasnost da budu otežane evropske integracije, s obzirom na, kako kaže, narastajuću netoleranciju “agresivne manjine u društvu, koja sve otvorenije osporava pravo na mišljenje i govora svima koji drugačije misle od njih, a posebno predsedniku Aleksandru Vučiću”.

Foto: Lična arhiva

Aleksandar Marković

Marković kaze da jedan deo društva, koji se, ocenjuje, prepoznao u sintagmi "lažna elita", kontinuirano sprovodi hajku protiv onih koji ne dele njihove stavove. 

- Svedoci smo ovih dana jedne takve hajke, koja se vodi protiv predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, zato što je Vučić otišao korak dalje i napisao autorski tekst u kome je analizirao ovaj fenomen koji u Srbiji nije od juče, već postoji decenijama, a to je nastojanje ovih krugova da podele Srpski narod na takozvanu elitu i običan narod - rekao je Marković. 

U toj hajci, kako kaže, prednjače N1, ali ima i "raznih štampanih biltena Saveza za Srbiju, dnevnih i nedeljnih", a najdalje je, dodaje, otišao list "Danas". 

Marković smatra da je očigledno u pitanju duboka mržnja prema Vučiću i spostvenom narodu, koja je, dodaje posledica frustracije i nemoći, jer narod podržava aktuelnog predsednika Republike.