(FOTO) Fotke iz Beograda na Makronovom Instagramu oduševile CEO SVET


IZVOR: Republika - 16.07.2019 | 09:02


Francuski predsednik Emanuel Makron u dvodnevnoj je poseti Srbiji, a juče je pred velikim brojem okupljenih građana na Kalemegdanu, u govoru tokom kojeg se obraćao i na srpskom, poručio da Francuska voli Srbiju i njene građane i da je Srbija "u njihovim srcima".

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Emanuel Makron

"Evo, Francuska je ovde", rekao je Makron tokom jučerašnjeg govora na Kalemegdanu pokazujući rukom na svoje grudi i nastavio: " Srbija je isto tako u našim srcima. Danas i zauvek", rekao je šef francuske države na srpskom jeziku.

Veliku pažnju širom sveta izazvale su fotografije i snimci iz Srbije koji su objavljeni na Instagram storiju na zvaničnom profilu fransuckog predsednika @elysee, gde je ispraćena celokupna jučerašnja poseta od dolaska Makrona, pa sve do obraćanja građanima na Kalemegdanu.  POGLEDAJ GALERIJU

Francuski predsednik je tokom jučerašnjeg dana imao tet-a-tet sastanak sa Vučićem, koji je trajao znatno duže nego što je bilo predviđeno, a dvojica državnika su sa konferencije za novinare poslali jasne poruke po pitanju Kosova i Metohije, evropskih integracija i saradnje Srbije i Francuske.