Srpska lista: Rada Trajković je počinila delikt protiv Srpskog naroda


IZVOR: Republika, Tanjug - 29.06.2019 | 11:00


Srpska lista (SL), najjača stranka kosovskih Srba, osudila je danas intervju za prištinsku Gazeta.blic Rade Trajković, predsednice Evropskog pokreta Srba sa Kosova, u kome je kritikovala predsednika Srbije i njegovu politiku.

Foto: youtube.com/RTV KIM

Rada Trajković

-Rada Trajković još jednom je, odlukom da Vidovdan obeleži opanjkavajući predsednika Srbije i državu Srbiju u intervjuu albanskom mediju, pokazala da nema nikakav vrednosni sistem, i da joj Srbija i srpski nacionalni interesi apsolutno ništa ne znače - kaže se u saopštenju SL.

Ta stranka poručuje Radi Trajković da treba da je bude sram - zbog toga što rame za plakanje zbog svojih neostvarenih profiterskih ambicija pronalazi kod onih čija je politika da Srba na Kosovu i Metohiji više nema.

-Vidovdan je dan nacionalne kohezije, trenutak kada srpski narod treba podsećati na postojanje zajedničkog interesa i zajedničkih izazova, i nastojanje da se taj praznik obezvredi bednim egzibicionizmom i rušenjem svake ideje o zajedništvu i solidarnosti srpskog naroda jeste udarac u temelje opstanka Srba, ne samo na Kosovu i Metohiji već svuda gde naš narod živi izložen napadima i pritiscima - ističe Srpska lista.

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Aleksandar Vučić

- Rada Trajković je, preuzevši albansku argumentaciju za napade na predsednika Srbije i njegova nastojanja da sanira pogubne posledice pustoši koju su za sobom ostavili ona i njeni današnji koalicioni partneri, počinila delikt protiv srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, zabivši mu nož u leđa u trenutku kada se doslovno bori za preživljavanje i opstanak - kaže se u saopštenju.