MILIČKOVIĆ: Zelenović nema pravo da drži lekcije


IZVOR: Tanjug - 22.06.2019 | 15:43


Član Predsedništva Srpske napredne stranke Milosav Miličković istakao je danas da Nebojša Zelenović, koji se sumnjiči za višemilionsku korupciju kao gradonačelnik Šapca, najmanje ima pravo da bilo kome drži lekcije o ponašanju, kao ni moralno pravo da komentariše izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Foto: Tanjug/S. MILJEVIĆ

Milosav Miličković

- Upravo se Zelenovićeva vlast može nazvati štetočinskom, a možda je čak bolje reći pljačkaškom, imajući u vidu nedavnu odluku tužilaštva da se protiv njega podnese krivična prijava zbog zloupotrebe službenog položaja - istakao je Miličković u saopštenju.

Prema njegovim rečima, čovek koji je išao u Strazbur, kako bi "kukavički pljuvao svoju zemlju", po svemu sudeći je dobro zavukao ruke u džepove građana Šapca, jer se sumnja da ih je, samo jednim svojim potezom, opljačkao za pet miliona dinara, saopštio je SNS.

- Upravo je to slika i prilika politike Saveza za Srbiju i Zelenovićevih saboraca Đilasa, Jeremića i Obradovića, koji po svaku cenu žele da se ponovo dokopaju fotelja kako bi, iz sada pune državne kase, mogli da dođu do novih 500 miliona evra - naveo je Miličković.

Foto: Tanjug/D. GOLL

Nebojša Zelenović

Prema njegovim rečima, građani Srbije nisu zaboravili kako se živelo u vreme vlasti Đilasa, Jeremića i Tadića kada je više od pola miliona ljudi ostalo bez posla, kada su svakodnevno stavljani katanci na fabrike, kada je minimalna zarada u Srbiji za četiri godine povećana za čitava tri evra - sa 159 na 162.

- Za razliku od njih predsednik Aleksandar Vučić je u poslednjih pet godina otvorio više od 180 fabrika, minimalna zarada danas je 230 evra, a broj nezaposlenih je prepolovljen - istakao je Miličković.

On je ocenio da se napori Zelenovića i njegovih saboraca da se dokopaju novca građana, zarad novog sprovođenja politike otimanja i pljačke, teško mogu nazvati prikrivenim i da je građanima jasno da oni žele samo ponovo da se bogate na grbači naroda.